Una exposició recorre els 100 anys d’història de l’Assemblea de Creu Roja Cerdanyola-Montcada-Ripollet

La mostra, produïda pels museus de les tres poblacions, s’inaugura aquesta tarda a l’Auditori Municipal

La programació d’activitats que coordina el Museu Municipal del primer semestre del 2022 es posa en marxa aquest divendres amb la inauguració de l’exposició ‘Creu Roja, 100 anys al teu costat’ a l'Auditori Municipal (19h), amb motiu del centenari de l’assemblea de Creu Roja de Ripollet, Cerdanyola i Montcada i Reixac. La mostra, que es podrà visitar fins al 3 d'abril, commemora els cent anys d’història de la secció local de l’ong, a partir de documentació, fotografies i objectes representatius de l’entitat. L’exposició l'han comissariat els museus de les tres poblacions i fa un recorregut històric pels moments clau de l’organització, des del seu paper a la guerra civil espanyola fins l’atenció a les persones vulnerables en temps de pandèmia.

Activitats a la Casa de les Aigües
El programa a la Casa de les Aigües arrenca el primer cap de setmana de febrer, amb les portes obertes al recinte, que es faran de cada dissabte i diumenge de 10 a 14h, a excepció dels dies 16, 17 i 30 d’abril i 1 de maig. A més, els dies 6 de febrer, 6 de març i 3 d’abril es farà una visita guiada de 45 minuts a les instal·lacions. Els itineraris a peu pel Rec Comtal –amb sortida des de la Casa de la Mina– començaran el 19 de febrer (10h). Tenen una durada de 3 hores i un preu de 3 euros. Les altres sessions de la temporada seran els dies 19 de març, 14 de maig i 18 de juny.

Les visites teatralitzades, amb el nom Els pous de Montcada, es posaran en marxa el 20 de març (12h), duraran una hora i el preu serà de 3 euros. La resta de cites d’aquest programa seran els dies 23 d’abril i 19 de juny. La visita guiada 'Els secrets de la Casa de les Aigües', d’una hora i mitja de durada i al preu de 2 euros, es farà el 8 de maig (12h). El 20 de febrer hi haurà l’activitat familiar Contes d’aigua (11h), per a infants de 3 a 8 anys, que es farà també el 15 de maig, a la mateixa hora. El 19 de març hi haurà la proposta Viu el Museu de llegenda, a càrrec de l’associació Amics del Museu Municipal de Montcada i Reixac  (11h).  

Del 6 de març al 5 de juny, cada diumenge estarà en marxa la jugatecambiental del Parc de les Aigües, un espai familiar de joc i d’experimentació per a l’educació ambiental. L’activitat, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, inclou cada setmana un taller vinculat al respecte del medi ambient, la sostenibilitat, el reciclatge i el coneixement de l’entorn natural.

Propostes a altres espais
Cada segon diumenge de mes, el Museu Municipal oferirà una visita guiada d’una hora a les seves sales, a les 11h. Les cites d’aquest semestre són els dies 13 de febrer, 13 de març, 10 d’abril i el 12 de juny. La Ruta de les esglésies amagades, amb visita guiada i portes obertes a l’església de Reixac, es fa cada quart diumenge de mes, de 10 a 12h, i les cites d’aquests mesos són els dies 27 de febrer, 27 de març, 24 d’abril, 22 de maig i 26 de juny.

A més, el 29 de març (19h), a la Casa de la Vila, està prevista la presentació dels resultats de la campanya d’excavacions a les Maleses 2021, a càrrec d’Amics del Museu. Del 18 al 21 de maig hi haurà propostes per celebrar el Dia Internacional dels Museus i del 3 al 6 de juny, amb motiu de la Festa Major de Montcada i Reixac.  ‘Amb la voluntat de continuar amb les propostes educatives i de lleure tant per a infants com per a persones adultes, hem confegit una sèrie d’activitats que permetran conèixer el nostre patrimoni’, ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, qui destaca el retorn de les visites guiades i teatralitzades, ‘a les que us animem que participeu en família’, ha dit.

Per assistir a qualsevol de les activitats del programa cal cita prèvia, contactant amb el Museu Municipal; 935 651 122, 610 144 499 (també whatsapp) o al correu electrònic [email protected].

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari