Una exposició recorre l’evolució pictòrica de Pedro Gómez Ballesta, deixeble de Joan Capella

Amics i familiars de l’artista recorden la seva figura com activista polític, cultural i social al municipi

La sala d'exposicions de l'Auditori es va omplir amb motiu de la inauguració de la mostra de Pedro Gómez Ballesta
Laura Grau

Amb motiu del primer aniversari de la seva mort, l’Auditori Municipal acull una retrospectiva del pintor Pedro Gómez Ballesta, que permet veure la seva evolució artística des que va començar a pintar com a alumne de Joan Capella, als anys noranta, fins als últims anys de la seva vida. La mostra, inaugurada ahir la tarda en una sala plena, va ser especialment emotiva per als seus familiars i amics, que van compartir records sobre l’artista, mentre contemplaven les seves obres.

Era una bona persona, solidari, divertit, i amb uns ideals ferms d’esquerres, que el van dur a implicar-se en la vida política, social i cultural del municipi

Laura Campos, alcaldessa de Montcada

La regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, va donar les gràcies a la vídua i la filla de Gómez Ballesta per haver fet possible la mostra i, especialment, al seu germà, responsable del muntatge de l’exposició. L’alcaldessa Laura Campos, amiga personal i companya de partit a Els Comuns, va recordar la personalitat del pintor: “Era una bona persona, solidari, divertit, i amb uns ideals ferms d’esquerres, que el van dur a implicar-se en la vida política, social i cultural del municipi”. Pel que fa a la seva vessant creativa, Campos va destacar que, tot i ser deixeble de Capella, “va ser capaç de crear el seu propi estil com a pintor”. La retrospectiva de Pedro Gómez Ballesta es podrà visitar a l’Auditori Municipal fins al 29 de gener.

Un dels visitans de la mostra, contemplant una obra de Gómez Ballesta durant l’acte d’inauguració.
Laura Grau

Seccions:

Deixa un comentari