Una exposició reivindica la llengua materna com símbol d’identitat

La mostra ‘Paraules d’aquí que venen d’allà’ consta de 60 plafons amb mots catalans de diferents orígens

La mostra està formada per 60 cartells amb paraules en català que provenen d'altres llengües
Premsa/Ajuntament
Laura Campos i Marta Lluís, durant la inauguració de la mostra 'Paraules d'aquí que venen d'allà', a la Casa de la Vila

Un dels actes més destacats del programa a Montcada i Reixac del Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) 2019 és l’exposició ‘Paraules d’aquí que venen d’allà’, que es va inaugurar ahir dimarts, 19 de febrer, a la Casa de la Vila, on hi romandrà fins al 3 de març. La mostra consta de 60 cartells que van formar part del concurs 'A l'abril cada paraula val per mil', que el Servei Local de Català i Montcada Centre Comerç van organitzar al 2018 per difondre el vocabulari comercial català. Les paraules que apareixen a l'exposició tenen diferents orígens, que hi apareixen reflectits, i mostren com evolucionen les llengües fruït del contacte entre d'altres i la riquesa lingüística existent a Montcada i Reixac.

Al Servei Local de Català avui dia hi ha persones que parlen una trentena de llengües diferents, des de fa uns anys, aprofitem aquesta efemèride per donar-ne visibilitat, creiem que la llengua és riquesa”, va dir la responsable del Servei Local de Català, Marta Lluís. L’alcaldessa, Laura Campos, va destacar que “Montcada i Reixac és una ciutat diversa, que s’ha construït amb les aportacions de persones de diferents orígens, la diversitat lingüística no es pot veure com una amenaça”.

En el marc del programa del DILM 2019, la Biblioteca Elisenda acull aquest dimecres, 20 de febrer, rondalles catalanes i mallorquines (18h). L'acte central del programa serà demà, 21 de febrer, data oficial de l'efemèride. El Kursaal serà l'escenari de 'Contes vora el foc', a les 17.30 h. Mares i àvies narraran contes en la seva llengua materna i els seus fills i filles n'explicaran simultàniament la versió en català. La Biblioteca Can Sant Joan oferirà divendres, 22 de febrer, 'Paraules en silenci', un taller de llengua de signes catalana, de 17.30 a 19h. I el dia 28, a l'Espai Jove Can Tauler, hi haurà un cine fòrum sobre el documental 'Sonia, afganesa, rapera i sense por', a les 17.30h.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari