Xavier Jové, de Peralada, guanya el primer premi del concurs Vet aquí un gat 2008

La narració guardonada és “L’Anna i el collaret”, que explica les aventures d’una nena que trenca un penjoll familiar

Xavier Jové, de Peralada, és el guanyador de l’edició 2008 del certamen “Vet aquí un gat”, que premia les millors narracions per a infants entre 6 i 9 anys escrites per adults, el veredicte del qual es va fer públic ahir en un acte a l’Auditori. El primer premi està valorat en 800 euros i Jové se l’ha endut pel conte “L’Anna i el collaret”, que explica les històries que li passen a una nena quan trenca un vell collar de perles de la seva família. “Quan es trenquen les perles, l’Anna se n’adona que tenen vida pròpia i que això mateix li va passar a la seva besàvia”, ha explicat Jové, qui també ha lloat la iniciativa del Consistori de convocar un certamen de literatura infantil.

El Jurat va atorgar altres dos premis a dues finalistes: Romana Ribé, de Reus, per la narració “Dibuixos molt animats”, i Núria Martí, de Girona, per “La mosca de Camós”. Ambdues guanyadores van obtenir 450 euros. El Jurat d’aquesta edició estava format per Maika Garcia, dinamitzadora del Servei Local de Català, la periodista i escriptora Sònia Hernández, l’assessor literari Climent Sensada, la bibliotecària Isabel Pérez i Jordi Perarnau, cap del Departament de Cultura de l’Ajuntament. A més de la dotació econòmica, els tres guanyadors veuran publicades les seves obres en el llibre del Vet aquí de l’any vinent.

En nom del Jurat, Maika Garcia va destacar la qualitat dels 65 textos presentats –8 d’ells, d’autors de Montcada i Reixac –a l’edició d’enguany del certamen, de tots els territoris on es parla català. Els aspectes que ha valorat el Jurat, segons Garcia, són que les obres estiguin escrites en llenguatge assequible, la plasticitat de les narracions, la correcció lingüística i la originalitat i la bona resolució dels textos. La regidora de Cultura, Amèlia Morral (CiU), va felicitar tots els participants del certamen, als quals va encoratjar per continuar escrivint. A l’acte d’ahir es va presentar l’edició del 2007 del llibre “Vet aquí un gat”. Les tres guanyadores de l’any passat –Júlia Gasset, M. Pilar Cabrerizo i Rosa Vila–també estaven presents ahir a l’Auditori.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari