Anna Villar finalitza desena al Mundial

La montcadenca compleix amb el seu objetiu en la seva primera participació

Anna Villar va aconseguir un molt bon resultat en la seva participació al Mundial de Marató de ciclisme de montanya (BTT) que es va disputar el 8 d’agost a la localitat alemanya de Sankt Wendel. Villar, campiona d’Espanya en la modalitat de Rally, va finalitzar a la desena posició desprès de fer els 107 quilòmetres de la prova amb un temps de 4 hores i 55 minuts, a 11’34” de la guanyadora, la suïssa Esther Suss. La ciclista montcadenca, que feia el seu debut en un Mundial, es va mantenir en el grup capdavanter durant gairebé tota la prova. Al quilòmetre 70, la cursa es va trencar i Villar es va quedar en el segon grup. A la línia de meta, la montcadenca va ser superada a l’últim sospir per la suïssa Erika Dicht, que va finalitzar novena. “Estic molt satisfeta amb aquest resultat. Mai havia participat en una prova d’aquest nivell i no sabia que hem trobaria. Ha estat una cursa molt dura i el balanç és molt positiu”, ha declarat la ciclista montcada a ‘laveu.cat’.

Anna Villar era la única dona que formava part de la expedició espanyola que ha participat al campionat del món de Sankt Wendel. A la categoria masculina, hi van córrer José Antonio Hermida (6è), Sergio Matecón (8è) i el també català Marc Trayter (19è). L’austriac Alban Lakata es va proclamar campió del món.

Desprès de la seva bona actuació a Alemanya, Anna Villar continuarà amb els entrenaments per preparar el que ella mateix defineix com la “ruta de les Amèriques”. A principi de setembre, marxarà a Estats Units per participar en l’última prova classificatòria per a la Copa del Món. A continuació, anirà al Canadà per disputar el Mundial de BTT.