Abdu, protagonista d’una història de solidaritat i dignitat humana

El pivot senegalès, fitxat el passat abril, ha estat el revulsiu de la UB MiR al final de la lliga

Més important que guanyar una competició esportiva és aprendre valors que ens ajuden a ser millors persones. La UB MiR ha mostrat la seva vessant més social amb una lliçó de vida sobre l’estima pels èssers humans i la defensa de la seva dignitat.
El protagonista d’aquesta història és Diagne Abdoukhadre, ‘Adbu’, un pivot senegalès de 23 anys que va fitxar pel club de bàsquet el passat abril. El primer equip, molt minvat per les lesions, necessitava reforçar la plantilla per sortir de la zona de descens a la Copa Catalunya. Als pocs dies de començar a entrenar, Adbu va explicar al tècnic, Òscar Gallifa, la seva delicada situació personal. “Em va dir que no tenia feina ni un lloc on viure. Mai havíem viscut un cas així. Tant la directiva com l’equip ens vam bolcar des del primer moment a ajudar el nou company”, comenta l’entrenador, que entre ell i altres jugadors el van acollir a casa seva fins trobar una solució. “Tot va anar molt ràpid i, en pocs dies, li vam aconseguir un treball i una habitació per viure a Montcada”, explica el president, Julio Águila, qui ha posat en valor la filosofia de la UB MiR: “Quan succeeixen fets com aquests, te n’adones que el club és molt més que una entitat esportiva. Estem ensenyant als nostres fills que la solidaritat és el més important”, subratlla el directiu.

Em va dir que no tenia feina ni un lloc on viure. Mai havíem viscut un cas així. Tant la directiva com l’equip ens vam bolcar des del primer moment a ajudar el nou company

Òscar Gallifa, tècnic de la UB MiR

Quan succeeixen fets com aquests, te n’adones que el club és molt més que una entitat esportiva. Estem ensenyant als nostres fills que la solidaritat és el més important

Julio Águila, president de la UB MiR

Revulsiu

L’arribada d’Adbu ha estat un abans i un després en la trajectòria de l’equip. Quan el pivot es va incorporar a la plantilla, el sènior estava a les últimes posicions del seu grup. “El seu fitxatge va suposar un canvi de mentalitat, ens va fer sentir afortunats”, destaca Gallifa. “Hem après a valorar el que tenim. Hem intentat ajudar-lo en tot el que hem pogut”, assegura l’aler Daniel Santamaría.
La reacció a la pista es va notar ja en el primer partit amb Adbu a la banqueta, amb una àmplia victòria contra el Sant Boi, un rival directe per la permanència. “En l’àmbit esportiu, necessitàvem un jugador com ell i, en el personal, ens ha encomanat la seva il·lusió i les seves ganes d’aprofitar l’oportunitat que li ha donat el club”, explica l’aler-escolta Guillem Sánchez, una opinió que comparteix el capità, Aitor Murúa. “Gràcies a Abdu, ens vam treure la pressió, ens va fer veure que, malgrat no guanyar, tenim altres coses importants a la vida com tenir un habitatge, tot el menjar que volem i una xarxa de família i amics que ens donen suport”, afegeix el pivot. Des que Abdu està a l’equip, la UB MiR va sumar sis victòries en els vuit últims partits que han estat decisives per aconseguir la continuïtat en la seva estrena a la categoria.

Agraïment

Mai havia tingut una oportunitat així, m’han ajudat a tenir una nova vida, són bona gent

Abdu, pivot de la UB MiR

Abdu està molt agraït pel suport rebut a la UB MiR. “Mai havia tingut una oportunitat així, m’han ajudat a tenir una nova vida, són bona gent”, assegura el pivot, qui treballa dur “per aprendre més i arribar més lluny amb l’equip”. Abdu va arribar a Espanya quan era cadet per fitxar per l’equip de l’Alfàs del Pi, a Alacant. Posteriorment, va jugar a Melilla i França, on tenia família, però va tornar a Barcelona per regularitzar la seva situació.

A Catalunya, ha estat en altres clubs com el Lliçà d’Amunt, però va deixar el bàsquet “perquè tenia altres prioritats com trobar una feina”, explica el jove, qui finalment ha pogut refer la seva vida al municipi. “Si hi ha un aspecte que caracteritza aquest equip és la seva vàlua humana, és una pinya i tothom que hi arriba no vol marxar”, assegura el tècnic Òscar Gallifa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari