Catalunya perd amb la República Txeca per 17 a 18 amb el gol d’or

El montcadenc Marc Castillo ha estat el màxim anotador català amb 6 cistelles

Catalunya –amb dos jugadors montcadencs, Marc Castillo i Óscar Hernández– ha quedat fora de les semifinals del Campionat d’Europa que s’està disputant a Holanda després de perdre aquest dimarts contra la República Txeca per 17 a 18. La derrota és dolorosa ja que s’ha produït a la pròrroga amb un gol d’or després que el temps reglamentari acabés amb empat a 17. La pròrroga, que ha durat sis minuts, ha estat un intercanvi d’atacs sense anotació però, finalment, al minut 66 Vlastimil Krejci, que havia sortit al minut 54, ha aconseguit una cistella des de mitja distància que ha suposat el triomf txec i la fi de les il·lusions catalanes. El conjunt de La Haye havia fet un gran partit en un enfrontament molt igualat. Durant la primera part, els catalans han dominat el marcador, amb diferències de fins a tres punts (5-2 i 7-4). S’ha arribat al descans amb un 10 a 8 favorable a Catalunya. A la represa, els txecs han igualat el matx a 11, després s’ha repetit l’empat a 14, a 16 i, després d’una cistella catalana a mensy de ters minuts pel final, a 17.

El montcadenc Marc Castillo, amb 6 cistelles, va ser el màxim anotador català. Aquest dimecres, els catalans lluitaran contra Portugal per ser els tercers del grup. Encara es pot assolir l’objectiu de tornar a casa amb el millor resultat de la història ja que, tot i estar fora de la lluita per les medalles, encara es podria acabar en cinquena posició.