Catalunya, primera de grup

L’equip, on juguen els montcadencs Marc Castillo i Óscar Hernández, ha sumat tres victòries en tres partits, l’última contra l’amfitriona

Catalunya, en el debut, contra Txèquia
Korfbal.cat

Tres victòries en tres partits. Avui la selecció catalana ha superat a la Xina i s’ha fet amb la primera posició del grup D. En l’altra partit del grup la República Txeca ha superat a Gal·les per 29 a 4 i per tant es classifica en segona posició. Però els interessos catalans ja estaven posats en la resolució del grup A amb qui s’hauran d’enfrontar a partir del dilluns. Holanda ha acomplert els pronòstics i ha guanyat tots els partits acabant primera. Pel segon lloc partit definitiu avui entre Portugal i Alemanya. Partit igualat però on els portuguessos, més encertats en el tir, sempre han portat la iniciativa. Guanyaven de 3 al descans i finalitzaven el partit cinc per davant.  Així dilluns a les 8h hora catalana vital Catalunya – Portugal jugant-se en bona mesura les possibilitats d’estar en semifinals. Dimarts dia 1 a les 11.50h els catalans s’enfrontaren als grans favorits a la victòria, la totpoderosa Holanda. Tilbert la Haye ha demostrat avui la qualitat del combinat català i ha saltat a la pista per aconseguir el liderat amb un equip molt competitiu però deixant a la banqueta a Marc Castillo i Berta Alomà. Els catalans han començat bé, agafant les regnes del joc i del marcador no permetent als locals posar-se per davant en cap moment. Al minut 16 maxima renda, amb 4 a 8. Però bones accions dels xinesos i dues errades en penals no han permès trencar el partit. Així al minut 26 novament 7 a 9. Però lluny d’aparèixer els nervis els catalans han respós amb un parcial de 3 a 0 per marxar al descans amb un còmode 7 a 12. Al segon temps ha estat un voler i no poder de Xina. Els catalans han començat bé encara que els xinesos aconseguien mantenir l’avantatge. Al minut 47 13 a 19 pels catalans. Segon temps mort de Catalunya al partit i final amb més empenta per sentenciar. En els darrers deu minuts han entrat Marta Flores, Albert Camprubí, Marc Castillo i Ivan Alberich. Al final 17 a 27.

Els màxims encistelladors catalans han estat Sergi Gabriel amb 7 cistelles i Xavi Blàquez i el montcaenc Oscar Hernández, amb 5 cadascun.