Comença la XXVI edició de l’Open Internacional Ciutat de Montcada

Les partides es disputaran, fins al 3 de juliol, a l’Espai Cultural Kursaal sota l’organització de l’UE Montcada

El regidor d'Esports, al centre de la imatge i el president de l'UE Montcada, a la dreta, han donat la benvinguda als participants abans de l'inici de la primera ronda del torneig
Pilar Abián
La sala gran del Kursaal i la d'exposicions acolliran el torneig fins al 3 de juliol

Aquest dilluns  a les 17h, ha començat la 26a edició de l'Open Internacional Ciutat de Montcada que organitza la Unió Escacs Montcada a l’Espai Cultural Kursaal. La competició, que compta amb 192 jugadors i dos grups de competició, s’allargarà fins al 3 de juliol. El número ú del rànquing és el rus Maxim Turov, que tindrà com a rivals escaquistes de gran categoria com ara el bielorús Alexéi Fiódorov, l'indi Shyam Sundar –guanyador de l'última edició–, l'argentí Fernando Peralta, el colombià Jaime Cuartas i el campió de Catalunya, , Hipólito Asís.

El president de l'UE Montcada, Arturo Vidarte, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als participants al torneig, acompanyat del regidor d'Esports, Salva Serratosa (ERC). En declaracions a laveu.cat, Vidarte ha destacat el fet que un club petit com el seu sigui capaç d'organitzar un esdeveniment de caire internacional: "M'agradaria que la ciutadana i els representants de tots els grups municipals passessin pel Kursaal per veure l'elevada participació que té aquest certamen i la quantitat de jugadors de diferents països que hi competeixen".

Enguany s'hi han inscrit més d'una trentena d'escaquistes indis, gràcies a la promoció que s'ha fet del circuit català en aquest país. De Montcada i Reixac n'hi ha un total de 6. Malgrat la creació de nous tornejos que coincideixen en dates, el local continua sent un referent no només a Catalunya sinó també a Espanya. L’1 de juliol es disputarà un Torneig Blitz Fischer Random i dia 3, el 4t Torneig Internacional Open Blitz.

El peruà José Eduardo Martínez, empatat amb 40 jugadors més, és el primer líder del Grup A de l’Open Internacional Ciutat de Montcada després de la primera jornada que es va disputar aquest dilluns a l’Espai Cultural Kursaal. Al grup B, el primer líder és Gerardo Palacios, del Club Tres Peons, qui també està empatat amb una quarantena de jugadors.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari