Consolidar categories, lluitar per algun ascens i apostar pels equips inclusius, principals objectius de l’entitat

El director esportiu del FB Montcada explica les expectatives marcades per a la nova temporada

El bon humor i les retrobades entre els jugadors van marcar la primera jornada d'entrenament
Pilar Abián
Els cadets masculins A i B, el juvenil A, els dos sèniors de la UD Santa Maria i el sènior femení del FB Montcada han estat els primers equips a tornar als entrenaments
Exercicis físics del segon equip de la UD Santa Maria
Jugadors del cadet A, després de la primera sessió d'entrenament
El cadet B ha estat un dels primers equips a tornar als entrenaments
El tècnic del Juvenil A va conversar amb el seu equip abans d'iniciar el primer entrenament
Toc de pilota de jugadors del juvenil A del FB Montcada
Busquets, al centre de la imatge, en el primer dia de la pretemporada

Aquest dilluns ha arrencat la pretemporada per als equips del FB Montcada, 42 en total, sis més que a la temporada anterior, que entrenaran als estadis de La Ferreria i Can Sant Joan. El director esportiu de l'entitat, Dani Busquets, ha explicat a laveu.cat quines són les expectatives de l'entitat –la més nombrosa del municipi, amb més de 600 integrants–, per al nou curs esportiu.

 

Tot a punt per engegar la nova temporada?

Així és. Arrenca com volíem, amb tots els equips preparats, també els entrenadors i amb una nova figura, el director de metodologia, per formar tant els jugadors com el cos tècnic. Aquest cap de setmana ja tenim programat tres partits: el cadet A contra la Fundació Grama de Preferent, el sènior A de la UD Santa Maria amb el Sabadellenca, de Segona Catalana, i el Santa Maria B contra el Besòs Baron Viver de Barcelona. Els primers equips que debutaran en lliga són el sènior femení i Santa Maria B, el 18 i 19 de setembre. El 2 i 3 octubre començaran el sènior A del Santa Maria i els equips de Primera Divisió mentre que la resta ho farà a partir del 10 i 11 d'octubre.

Parli'ns del director de metodologia. Quina serà la seva funció? Definir un estil de joc per al FB Montcada?

Tenir un estil propi és complicat, perquè ens hem d'adaptar al que tenim al club, però sí volem establir una manera única de treballar. Es tracta d'oferir entrenaments de qualitat per a tothom, que no hi hagi diferències entre equips. Han d'entrenar tots igual, òbviament cadascú al seu nivell.

Quins són els objectius esportius per a la propera temporada?

Ja tenim el que volíem, que era que tots els equips A juguessin a Primera Divisió. També tenim els aleví B i C i el benjamí B a Segona. L'objectiu passa per consolidar totes les categories i, si podem, ascendir algun equip a Preferent. Això és el que estem buscant ja fa dues temporades. Hem estat a punt d'aconseguir-ho amb el juvenil i l'infantil i ho seguirem intentant.

Hi ha sis equips nous respecte la passada temporada. Quins són?

 El prebenjamí i el benjamí D i l'aleví F, de futbol 7, i el cadet D de futbol 11. I, en l'apartat inclusiu, l'aleví femení i el sènior femení amb discapacitat auditiva.

Hi ha pocs clubs que apostin per fer equips inclusius.

Efectivament. El nostre és un dels que més en té, sis en total. L'inclusiu A i el B, que són els que tenen discapacitat intel·lectual i mobilitat reduïda, juguen a la lliga We League, adscrita a la Federació Catalana. El sènior C masculí, amb discapacitat auditiva, participa a la lliga de la Federació Catalana de futbol. I el sènior A femení, també amb discapacitat auditiva, jugarà a la Catalana de Futbol Sala. D'altra banda, amb Adimir tenim un projecte molt atractiu per a aquest any que presentarem properament. Us puc avançar que és una idea molt bonica perquè els nanos de l'entitat que estan en progressió puguin entrenar amb altres companys sense discapacitats.

La pandèmia continua present. Com influeix en el dia a dia del FB Montcada?

De moment, mantenim els protocols de seguretat, tot i que a les instal·lacions esportives ja no cal prendre la temperatura als assistents. Sí que fem servir el gel hidroalcohòlic i les mascaretes a la grada, a la gespa, no calen. Pel que fa a l'aforament, està limitat al 50% però com l'estadi de La Ferreria té capacitat per a 1.200 persones, la mesura diria que no ens afecta.

Enguany l'escola podrà tornar a fer el tradicional acte de presentació de tots els equips?

Si la pandèmia ens ho permet, la farem com sempre, el 12 d'octubre i volem que el protagonisme sigui per als jugadors dels equips inclusius. Som una entitat pionera en aquest àmbit i la nostra filosofia és ajudar tothom que vulgui a jugar a futbol.

 

 

 

 

Deixa un comentari