Crida a la unificació del futbol base en la festa d’inici de temporada del FB Montcada

L’entitat esportiva més nombrosa del municipi continua potenciant la seva vessant més social amb la creació de sis equips inclusius

Fotografia de grup de tècnics i jugadors
Pilar Abián
L'entitat va retre homenatge a tres persones vinculades durant als al FB Montcada així com als seus patrocinadors
El FB Montcada ha potenciat enguany el nombre d'equips femenins
Els debutants van ser els últims a desfilar i ho van fer portant la bandera amb l'escut de l'entitat
El FB Montcada ha format aquesta temporada un total de 42 equips
Aquesta temporada el FB Montcada compta amb sis equips inclusius
Tant el president, Xavier Soldevilla, com el regidor d'Esports -parlant pel micròfon- van expressar en els seus parlaments la voluntat que el futbol base estigui unit
El públic va ovacionar els equips al llarg de la gala
Els equips de la UD Santa María també van participar a la festa de presentació

Després de l'any de parèntesi obligat per la pandèmia, el FB Montcada va recuperar aquest divendres la festa de presentació dels 42 equips que té l'entitat amb una posada en escena novedosa i espectacular. L'acte es va fer a les 20h, ja de nit, i els jugadors i les jugadores van fer l'entrada al camp entre les ovacions del públic a través d'un passadís il·luminat amb canons de llums de colors i envoltat de fum, emulant les grans estrelles. El públic que omplia les grades de l'estadi municipal de la Ferreria va animar durant tota la gala, participant de les consignes que anava fent el presentador.

Els moments més emotius es van viure amb l'entrada dels equips inclusius de l'entitat, així com amb la desfilada dels més petits, els debutants, que van aparèixer al camp portant una bandera amb l'escut del club. També van rebre força aplaudiments tres persones homenatjades per la seva dilatada vinculació a l'entitat: els tècnics Francisco Romero i Felipe Sánchez i la l'ex-jugadora Pili Pérez.

La presentació de la temporada va servir, d'altra banda, per mostrar l'agraïment del FB Montcada a les empreses patrocinadores que contribueixen a finançar part de l'activitat de l'entitat i que han permès la renovació de tota l'equipació dels conjunts, entre les quals hi ha Lafarge, Vitaldent, Kluthe i Gigabar.

 

Missatge unitari

En el torn de parlaments, el nou president del FB Montcada, Xavier Soldevilla, va fer una crida per la unificació del futbol base a l'àmbit municipal, després que aquesta temporada la UE Sant Joan Atlètic hagi decidit posar en marxa la seva pròpia escola. "Volem que el futbol estigui unit per evitar que hi hagi una fractura social", va dir Soldevilla tot animant el públic a treballar en aquest sentit. Com a exemple que aquest és un projecte compartit per altres entitats, a l'acte hi eren presents tant el president de la UD Santa María, Rafa Repiso, com el del CD Montcada, Ramon Salvanyà. Repiso va aprofitar l'esdeveniment per agrair al FB Montcada la tasca que fa proporcionant jugadors als seus equips: "Els nostres futbolistes han sortit de la base i no han hagut de marxar fora, s'han pogut quedar a casa, cosa que abans no passava", va dir.

També el regidor d'Esports, Gerard Garrido (ERC), es va mostrar partidari de treballar per la reunificació del futbol del planter. "Si tots anem units, l'esport avançarà", va manifestar l'edil, tot reconeixent que ha estat un estiu "intens" per a la Regidoria, que ha hagut de fer malabarismes per encaixar més d'una cinquantena d'equips en els dos estadis municipals. 

 

Clara aposta

El FB Montcada, l'entitat esportiva més nombrosa del municipi, amb més de 600 futbolistes, està fent una aposta clara per la seva vessant més social. Enguany compta amb sis equips inclusius formats per esportistes amb diversitat funcional i manté una estreta col·laboració amb l'associació de discapacitats Adimir. També participa activament amb les campanyes solidàries que es fan a la localitat, com ara la recollida de joguines del Nadal per a infants amb pocs recursos econòmics i, recentment, ha recollit 350 kg de material que ha enviat a La Palma, afectada per l’erupció del volcà Cumbre Vieja. El president de l'entitat va agrair a les famílies la seva implicació i col·laboració en les diferents iniciatives proposades i va reclamar a l'Ajuntament el seu suport: "La junta ja s'encarrega de tota la part esportiva, el que demanem a les autoritats és el seu suport social". La petició va ser recollida pel regidor d'Esports, qui va felicitar l'entitat per la tasca feta fins ara i es va comprometre a ajudar "perquè  l'esport inclusiu també arribi a la resta d'entitats", va dir l'edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari