David Ferrer i la seva gossa Ammy guanyen la medalla de bronze per equips al Mundial

El campionat s’ha disputat a Àustria del 22 al 25 de setembre i hi han participat amb la selecció espanyola de cans petits

David Ferrer i la seva gossa Ammy amb els guardons aconseguits al Mundial
David Ferrer i la seva gossa Ammy, en un moment de la competició al Mundial d’Àustria
El montcadenc David Ferrer i la seva gossa Ammy han guanyat la medalla de bronze al Campionat del Món d’agility amb l’equip de la selecció espanyola de cans petits. La competició es va disputar del 22 al 25 de setembre a Àustria i, a la seva categoria, va participar un total de 28 països. Aquest és el segon triomf de Ferrer a una prova mundial. El 2014 va guanyar el guardó de plata amb la gossa Sira, que va morir fa dos anys.
“Estic molt content sobretot per l’Ammy. Venia molt ben preparada després d’haver aconseguit recentment el Campionat d’Espanya”, ha manifestat Ferrer, qui també ha remarcat que aquest bronze li arriba a la seva gossa en la recta de la seva trajectòria esportiva. “Al novembre farà 10 anys, per tant, crec que li queda un any en l’alta competició”, ha explicat el montcadenc. L’Ammy és de la raça Parson Russel i pesa uns 6 quilos. “Són uns animals molt esportistes i atlètics, que necessiten estar en forma”
 
'Estic molt content sobretot per l’Ammy. Venia molt ben preparada després d’haver aconseguit recentment el Campionat d’Espanya', ha comentat David Ferrer
 
L’agilitat canina és un esport on un guia dirigeix un gos sobre una sèrie d’obstacles, els quals ha de superar de manera neta i el més exacta possible, competint contrarellotge. La prova del Mundial va consistir a realitzar dues mànigues en un circuit de 20 obstacles. “Primer ens donen set minuts per aprendre el trajecte i després es fa la competició. Guanya el gos més ràpid i el que cometi menys faltes”, ha comentat Ferrer. 
Darrera d’aquest èxit hi ha moltes hores d’entrenament per arribar a un elevat grau de compenetració entre el guia i el gos. “Quan són més joves, sí que s’entrenen més dies, però l’Ammy ja ho sap tot i només fem un parell de sessions de manteniment físic”, afirma Ferrer, qui ha remarcat que l’acompanyant de l’animal també ha d’estar en forma “perquè hem de córrer al costat del gos donant-li a cada moment les indicacions per saltar cada obstacle”.  
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari