Dávide Cerdán, un campió a la recerca d’espònsors

El montcadenc és campió d’Espanya i tercer d’Europa en arts marcials mixtes amb quimono

Dávide Cerdán mostra un dels trofeus guanyats
D.C.

Es diu Dávide Cerdán, té 24 anys i viu a Montcada. El passat mes d’abril des va proclamar campió d’Espanya de Combat Jiu Jitsu –arts marcials mixtes amb quimono– i aquest estiu ha estat medalla de bronze als campionats d’Europa de Grappling Gi i Combat Jiu Jitsu, respectivament, diputats a Eslovàquia i sent l’únic competidor adult que va pujar al podi en ambdues especialitats. Gràcies a aquests resultats, el proper mes de novembre Cerdán representarà novament Espanya als Campionats del món que es faran a Letònia.

Cerdán representarà Espanya als Campionats del món de Grappling Gi i Combat Jiu Jitsu que es faran a Letònia el proper mes de novembre

Tot i els èxits esportius assolits, el montcadenc no rep cap mena de suport econòmic per part de la Federació. Com passa amb bona part dels esports minoritaris, totes les despeses pel que fa a la preparació, el material i els desplaçaments van a càrrec de l’esportista. “Com a molt, em pagaran una nit d’hotel”, explica Cerdán, qui desitjaria poder comptar amb el suport d’algun espònsor. “Fins ara, la meva patrocinadora oficial ha estat la meva mare”, comenta amb un somriure, tot agraint el suport familiar.

Mentre a Espanya aquest és un esport minoritari, a països com Ucraïna aquesta especialitat té un gran reconeixement i els esportistes estan ben pagats i són autèntiques estrelles

Davidé Cerdán

Aquest jove campió fa relativament poc temps que practica arts marcials mixtes amb quimono. “Vaig començar de petit a fer king boxing a l’Hospitalet –on vivia aleshores–, motivat pel meu avi, que havia estat boxejador professional”. Als 18 anys, Cerdán es va començar a introduir en les arts marcials amb quimono, tot i que no es va plantejar entrar en l’alta competició fins fa un any. “La meva parella em va animar a fer-ho i la veritat és que estic molt satisfet de la progressió, si bé he hagut de destinar moltes hores a preparar-me”.

Cerdán, primer per la dreta, tercer al podi del campionat d’Europa

Als matins, Dávide treballa com a celador a Can Ruti i a la tarda, entrena amb un equip de competició professional a l’Uppercup Training Center de Barcelona. “Realment –diu– és un sacrifici personal i econòmic molt gran que no està prou valorat en aquest país, al contrari d’altres llocs com Ucraïna, per exemple, on aquesta especialitat té un gran reconeixement i els esportistes estan ben pagats i són autèntiques estrelles”.

Cerdán confia fer un bon paper als mundials i ajudar així a la promoció d’aquest esport a Espanya. Mentrestant, no perd l’esperança d’aconseguir algun patrocinador. “El viatge a Letònia em pot costar entre 1.000 i 1.500 euros; tenir una mica d’ajut no estaria pas malament”, assenyala.

Deixa un comentari