El CD Montcada vol recuperar el treball de formació amb el planter

Cristóbal Casado dirigirà la creació d’una estructura de futbol base basat “en la qualitat, i no en la quantitat”

D'esquerra a dreta, Fernando Mateo, vicepresident, Modesto 'Tato' Sanchís, president, i Cristóbal Casado, coordinador del nou projecte
Rafa Jiménez

Coincidint amb el seu 90è aniversari, el CD Montcada s’ha plantejat un repte de gran dimensió per a la propera temporada: recuperar el seu futbol base. El club no treballa en la formació de jugadors des de la temporada 2005-2006 quan va decidir participar en el procés d’unificació que va donar com a resultat la creació de l’EF Montcada. L’acte de presentació d’aquest projecte s’ha celebrat aquest dimarts a la Casa de la Vila i ha servit per donar a conèixer el nom de la persona encarregada de liderar-lo: Cristóbal Casado, un nom de prestigi en el treball de formació i que, fins fa uns mesos, dirigia el futbol base de l’Espanyol. “És primordial recuperar el futbol base per assegurar el futur del club. El model actual, que es va crear fa vuit anys, ja no serveix. Volem un futbol base de qualitat, no de quantitat, perquè la gent no hagi d’anar a formar-se fora de Montcada, com passa actualment”, ha comentat el president del CD Montcada durant la presentació. 

L’objectiu de l’entitat, que ara disposa de tres equips -dos sèniors i un juvenil- és que els jugadors que es formin puguin anar nodrint els primers dos conjunts verds. “Fora de Montcada, el club està molt ben vist, però a la nostra població no està arrelat. El nens i joves han de sentir el club com a seu i tenir la il·lusió de poder finalitzar el seu procés de formació jugant als nostres equips sèniors”, ha dit Sanchís. Al final d’aquesta temporada, es faran proves de selecció per crear els equips i el club verd es marca l’objectiu de no formar més de 16 conjunts, des de prebenjamí a juvenil.

Cristóbal Casado, que va ser jugador del CD Montcada, ha explicat el projecte de futbol formatiu “basat en la formació i la competició” i es va mostrar confiat en guanyar-se la confiança de la població per portar endavant un repte que “em fa molta il·lusió perquè tinc una relació especial amb aquest club”.

Modesto ‘Tato’ Sanchís, que demana a l’Ajuntament “un tracte equitatiu” a l’hora de repartir els espais i horaris de les instal·lacions per a la propera temporada, va voler deixar molt clar que aquest projecte, llançat amb el lema ‘Et formem des de petit!’, no es crea per finançar el primer equip. De moment, el club no ha comunicat les quotes, però ja avançat que demanarà els pares i mares que es facin socis de l’entitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari