El corfol local es consolida com un referent de la pràctica d’aquest esport a Catalunya

L’equip júnior de l’AEE Montserrat Miró va guanyar el 16 de febrer a Vacarisses la seva segona Copa Catalana de la categoria

Luis Pablo Jiménez, capità de l’equip júnior de l’AEE Montserrat Miró, va aixecar la Copa Catalana que els montcadencs van guanyar el 16 de febrer
Federació Catalana de Korfbal

L’equip júnior de corfbol de l’Associació Esportiva Escolar Montserrat Miró va fer història el 16 de febrer en proclamar-se campió de la Copa Catalana. Els montcadencs, entrenats per Pedro López, van superar a la final disputada a Vacarisses el CK Badalona amb un clar 15 a 7. Es tracta de la segona Copa Catalana que guanya aquesta entitat que potencia la pràctica del corfbol, un esport que, tot i no ser dels més populars, té una bona acceptació dins del municipi. De fet, Montcada i Reixac ja s’ha convertit en un referent d’aquest esport mixt, semblant al bàsquet, que va néixer al 1902 a Holanda i que permet la participació de les seleccions catalanes en competicions internacionals oficials.

Al marge de l’AEE Montserrat Miró, que treballa la formació amb 37 jugadors i jugadores distribuïts en sis equips (un júnior, dos cadets, dos infantils i un aleví), l’altre club de referència al municipi és el Club Korfbal Montcada. Aquesta entitat, vinculada amb el Miró, té dos equips sèniors que juguen a les màximes categories: Nacional i Segona Divisió.  “Montcada és un referent al corfbol català. Ho és pel seu planter, amb representants a totes les seleccions, i també perquè els equips sèniors s’han consolidat", explica David Rúa, tècnic del primer equip del CK Montcada (Multiópticas Isis A) i seleccionador sots-19 català. L’estadística confirma aquesta importància del corfbol montcadenc a nivell català: el Miró ha guanyat dues copes júniors i ha jugat quatre de les set finals de lliga disputades. En quatre temporades, el sènior A del CKM ha jugat una semifinal de la Lliga Nacional i el B ha guanyat dues lligues i una copa de Segona.

 

Internacionals. El planter montcadenc té empenta i ho demostra el fet que cinc jugadors del Miró (Namar Alimbau, Judit Fernández Gran, Judit Fernández Pena, Pau Segura i Pablo Marañón, que ja ha debutat en categoria sènior) aniran amb la selecció catalana al Mundial sots-16 que es disputarà a Schijndel (Holanda) del 14 al 16 de març. Altres jugadors del Miró com Mari Hernández, que té fitxa amb el primer equip de Lliga Nacional, Aida Rodríguez i Pol Sánchez estan a la preselecció que ja ha fet Davíd Rúa per al Mundial sots-19 que es disputarà a Leeuwarden (Holanda), del 17 al 20 d’abril. La selecció catalana sots-21 jugarà l’Europeu a Olomouc (República Txeca) del 6 al 2 de juliol i ho podria fer amb la presència de la montcadenca Irina Casado (CK Montcada A). Marc Castillo, també del primer equip del CK, té moltes possibilitats d’anar a l’Europeu de la categoria absoluta que se celebrarà a Maia (Portugal) del 25 d’octubre al 2 de novembre.

Precisament, el montcadenc Marc Castillo va ser el primer català que va fitxar per un club holandés, el país dominador d’aquest esport, al 2011. Marc va jugar al segon equip del Top-Sassenheim i va estar convocat a la fase final de l’Europa Cup que el seu club va guanyar. L’experiència de Castillo a Holanda només va durar una temporada ja que va tornar a Montcada per continuar jugant al Multiópticas Isis A i iniciar la carrera de medicina.

Dificultats. Tot i aquest bon nivell, José María Rodríguez, membre de l’equip de cinc persones que coordina el corfbol a l’AEE Montserrat Miró, deixa constància de les dificultats per poder practicar aquest esport. L’únic equip del club que s’entrena a la pista coberta de la Zona Esportiva Centre és el júnior i la resta ho han de fer al pati de l’institut Miró, que no està homologat per la federació catalana per jugar partits oficials per culpà del seu mal estat. “La temporada passada podíem jugar partits a l’escola Elvira Cuyàs, però aquest any no disposem de cap pista per què les categories inferiors puguin jugar a casa", explica Rodríguez. Davant d’aquesta queixa, l’IME argumenta que no pot deixar instal·lacions sense la presència d’un conserge i que ha ofert altres pistes alternatives com les cobertes del centre o del col·legi Reixac. “El problema és que les jornades a les categories inferiors es concentren durant un matí i no és fàcil encabir els partits en els horaris que estan lliures”, explica el coordinador de corfol l’AEE Miró.

Sèniors. Els dos equips sèniors del CK Montcada ja preparen la tornada a les seves respectives lligues, aturades per la disputa de la Copa Catalana. El sènior A, que només ha guanyat dos partits a la primera volta a la Lliga Nacional, jugarà el 16 de març a la pista del CE Vilanova i la Geltrú. A Segona, el Multiópticas Isis B, segon classificat amb sis victòries, juga el 2 de març contra l’AE Lladonosa

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari