El Museu Olímpic i de l’Esport recorda la figura de Miquel Poblet

L’exposició, amb part del seu llegat que ara és propietat de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, es pot visitar fins al 6 d’abril

Les autoritats, a la porta del Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona
Rafa Jiménez
Dos visitants de l'exposició, admirant algunes de les copes de Poblet
Un moment de la visita guiada a la mostra

El Museu Olímpic de l'Esport de Barcelona (Avinguda de l'Estadi, 60) recordarà la figura de Miquel Poblet amb una exposició que, sota el títol 'Records de Miquel Poblet', romandrà oberta fins al 6 d'abril amb una part del llegat esportiu que el mateix exciclista va cedir a l'Ajuntament de Montcada i Reixac després de la seva mort. A la mostra es poden trobar algunes de les bicicletes de Poblet, així com medalles, copes, maillots i bandes d'algunes de les més de 200 victòries que va aconseguir durant la seva exitosa trajectòria. A més, hi ha una petita exposició de fotografies que ell mateix es va encarregar de classificar.

L'acte oficial d'inauguració d'aquesta mostra s'ha fet aquest matí amb la presència de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol; l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez; la tinenta d'alcalde Qualitat de vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; el secretari d'esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca, i el president del comitè organitzador del Memorial Miquel Poblet, Josep Sahún. La delegació montcadenca també ha comptat amb la presència del regidor d'Esports i president de l'IME, Marc Rodríguez.

 

Durant la seva intervenció, l'alcaldessa de Montcada i Reixac ha agraït tots els reconeixements que s'estan fent per recordar la figura de Miquel Poblet un any després de la seva mort. "Miquel Poblet era un home molt estimat i l'Ajuntament té la sort de ser l'hereu del seu llegat", ha comentat María Elena Pérez, qui ha confirmat la intenció de crear una exposició permanent amb gran part d'aquest llegat que es podria inaugurar al mes de juny, coincidint amb la Festa Major, i que s'ubicarà al pavelló que porta el seu nom. En el torn de paraules, el secretari d'esport de la Generalitat, Ivan Tibau, ha destacat que aquesta exposició "és un acte de justícia i de reconeixement d'un dels grans esportistes de la història de Catalunya". Jordi Pujol, amic personal de Miquel Poblet, ha tancat la primera part de l'acte recordant que la confiança que l'exciclista sempre tenia en ell mateix pot servir d'exemple per a Catalunya que ara, i fent una equiparació entre l'esport i la política, està protagonitzant "una cursa amb Espanya i amb ella mateixa". Com a fet curiós, Pujol, que ha elogiat la importància de Poblet com a "figura esportiva de tota una generació", s'ha disculpat perquè en el 2001, i sent President de la Generalitat, va arribar tard a l'acte d'inauguració del pavelló Miquel Poblet.

L'acte d'inauguració, amb la presència també de familiars, amics i exciclistes com Melcior Mauri o Àngel Edo, ha continuat amb una visita guida per l'exposició. Finalment, s'ha projectat el documental 'Miquel Poblet, testimonis de la seva vida esportiva' que inclou entrevistes amb ciclistes de la seva època i imatges del NO DO i d'altres cedides per Montcada Comunicació. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari