‘El primer any no van complir res del promès’

El jugador argentí, de 25 anys, explica la seva experiència al CD Montcada

Eric Paratore aplaudeix en el dia de la presentació de la plantilla, la temporada 2018-2019
Arxiu/ Laura Grau
Eric Paratore, de 25 anys, és un dels jugadors que va arribar de l’Argentina fa dos anys per jugar al CD Montcada. 
 
Com vas conèixer el projecte Montcada Experiencia?
A través d’un intermediari, Nico Bravo, amb qui vaig coincidir al meu exequip, el San Martín de San Juan. Treballava amb Pablo Nazabal, que estava al capdavant del CD Montcada. 
 
Per què vas prendre la decisió de venir a Montcada?
Nazabal em va comentar la possibilitat de venir a Montcada i obrir-me camí al mercat europeu. Em va oferir un seguit de comoditats com una residència, un gimnàs, una bona alimentació… Tot a un nivell bastant professional. Jo sabia que el Montcada no jugava a una categoria elevada, però vaig valorar que podria ser un bon aparador per entrar a Europa ja que des de Sudamèrica no és fàcil donar el salt.
 
Es va complir el que t’havien promès?
El primer any, no. A meitat de temporada, Nazabal va desaparèixer i vam estar un temps a la deriva. 
 
On et vas allotjar?
Quan vam arribar, ens van allotjar com en un alberg i, suposadament, ens anaven a donar un apartament, la residència promesa en el projecte, però mai va arribar. Vam acabar vivint amb la família de Nazabal, que va marxar i ens va deixar a casa seva, a Castelldefels. No va complir res del que ens havia promès.
 
Teníeu cobertes les necessitats bàsiques?
No, no estàvem ben atesos. Jo tenia la sort de tenir família a Montcada i me’n vaig anar a viure un temps amb ells. Vaig seguir jugant amb el Montcada, en això almenys no va mentir. Vaig acabar la temporada, però ell ja no hi era.
 
Quant vas pagar per venir a Montcada?
No ho sé, ho va portar el meu representant. Venia d’una bona categoria i era un projecte a llarg termini.
 
No has tingut la sensació que s’han aprofitat del teu somni de venir a Europa per viure del futbol?
Era conscient que era bastant arriscat, però soc perseverant.El que no m’imaginava era que el que m’havien promès no es compliria. Almenys en la part esportiva he pogut continuar treballant pel meu somni. Confiava i confio en les meves aptituds per poder arribar-hi. No tinc la sensació que em vagi malament, però sí que em sento enganyat per Nazabal.
 
A quin club estàs ara?
Quan va acabar la temporada, vaig fitxar pel Molletense, a la mateixa categoria que el CD Montcada. Malgrat estar a un altre club, Nico Bravo em va compensar per tot el que no es va complir en la primera temporada. Estàvem en un apartament en bones condicions, amb totes les comoditats i seguíem unes rutines esportives. Es van portar bé amb mi. Estic content perquè, gràcies al seu suport, em va sortir la possibilitat d’anar a un altre club. Ara estic en converses per fitxar per un equip de Primera Catalana de Barcelona.
 
No són equips professionals.
No, és veritat, però com que no tinc despeses, en tinc prou amb el que guanyo al club. Per a nosaltres, viure a Espanya suposa una millora de la nostra qualitat de vida i, amb el canvi de moneda de l’euro al pes argentí, també sortim guanyant. El meu objectiu és seguir treballant per millorar. El salt a un club important no es fa d’un any per a l’altre.
 
La pandèmia és un obstacle per als teus objectius?
Sí, però no em faig mala sang, perquè no podem fer res. 
 
Hi havia altres companys que estaven en la mateixa situació. Què en saps d’ells?
Se’n van tornar a l’Argentina. Jo encara he tingut sort de poder continuar a Catalunya i lluitar pel meu somni.
Seccions:

Deixa un comentari