‘El que s’aprèn al Barça i a la Masia no ho trobes enlloc’

El montcadenc s’ha proclamat campió de lliga amb el juvenil B, sent el màxim golejador del seu equip

El futbolista montcadenc Juan David Fuentes va arribar al FC Barcelona amb 14 anys, quan encara era un jugador de la categoria cadet
Noèlia Déniz
Juan David Fuentes, veí de Mas Rampinyo de 18 anys d’edat, s’ha proclamat campió de lliga amb el juvenil B del FC Barcelona, al grup 7A de la Primera Divisió Nacional. La Veu ha parlat amb el davanter montcadenc sobre la seva trajectòria al planter del club blaugrana.
 
Quin balanç fas de la temporada actual?
Hem fet un gran any, ja que només hem perdut un partit i n’hem empatat un altre. Estem contents perquè hem assolit un bon nivell, tot i que no ha estat una temporada fàcil perquè som una plantilla força jove. A nivell individual, m’hauria agradat jugar més partits, però el balanç també és positiu.
 
L’any que ve faràs el salt al juvenil A?
Sí, ja m’ho han confirmat. 
 
Quines expectatives tens?
El meu objectiu és fer-ho el millor possible, aprendre molt i continuar al Barça el màxim temps possible. Tinc un any més de contracte i, quan acabi la temporada, el club i jo decidirem el que és el millor.
 
Què suposa per a tu jugar al Barça?
És un somni per a qualsevol infant jugar en el millor club del món, que és el Barça. Intento aprofitar al màxim l’oportunitat que em van donar. Vaig arribar al club blaugrana amb 14 anys, quan encara era cadet. Abans havia jugat al FB Montcada i al Tecnofutbol.
 
La possibilitat de jugar al primer equip blaugrana, com la veus?
Aquest és el somni de qualsevol jugador del planter del Barça. És possible, però no és fàcil. Alguns companys meus, com l’Ilash Moriba, ja ho han aconseguit. Amb aquest jugador he jugat a les categories inferiors i anàvem junts al taxi que ens venia a recollir a la tarda per anar a entrenar perquè vivim a prop –Moriba és de Santa Coloma de Gramanet.
 
Des de fa dos anys vius a la Masia. Com és la vida allà?
Al principi es fa dur perquè deixes la família per passar a conviure amb els companys d’equip. Però és una experiència molt enriquidora, ens cuidem molt i ens ajuden en tot el que necessitem. La Masia és un referent pels valors que ensenya.
 
Quins són aquests valors?
Ens ensenyen la importància de la companyonia, la humilitat, el treball en equip, la lluita o el fet de no rendir-se mai.
 
Quin balanç fas de la teva trajectòria al Barça?
Més que positiva. Estic aprenent molt i, per ara, m’han respectat les lesions. El que aprens al Barça i a la Masia no ho trobes enlloc.
 
Jugues de davanter. Com et definiries com a jugador?
Sóc un futbolista amb potència, bastant ràpid i un bon xut. M’adapto al que necessita l’equip i intento fer-ho el millor possible. 
 
Tens un gran olfacte en atac. Ets el 'pichichi' amb 10 gols. 
Sempre intento aprofitar les oportunitats que se m’ofereixen.

Deixa un comentari