El velòdrom d’Horta portarà el nom de Miquel Poblet

L’Ajuntament de Barcelona ha acceptat la petició que havia fet els membres del Memorial Miquel Poblet, desaparegut a l’abril del 2013

L’Ajuntament de Barcelona retrà homenatge al ciclista montcadenc Miquel Poblet posant el seu nom al velòdrom municipal d’Horta. El consistori barceloní també reformarà l’equipament canviant totes les fustes de la pista principal i potenciarà noves pràctiques de la bicicleta com el BMX. Durant l’any 2014 els membres de la comissió organitzadora dels actes del Memorial Miquel Poblet, entre els quals es troben la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Montcada i Reixac, van organitzar tot un seguit d’activitats per homenatjar el ciclista català. Entre aquestes estava sol·licitar al consistori barceloní que l’equipament adoptés el nom de ‘Velòdrom d’Horta Miquel Poblet’, que finalment ha acceptat la petició. El president de l’Institut Municipal d’Esports, Marc Rodríguez, s’ha mostrat satisfet amb la notícia i ha afirmat que “aquesta és la millor manera d’homenatjar la trajectòria d’un gran esportista i de tot un referent per al món del ciclisme”.

 

El passat 30 de maig de 2014 Montcada i Reixac va inaugurar una mostra permanent sobre l’esportista montcadenc i Fill Predilecte del municipi, Miquel Poblet, que està ubicada  al pavelló municipal que porta el nom de l’exciclista. L’exposició està formada per part del llegat que el montcadenc, desaparegut a l’abril del 2013, va donar al consistori. En aquest espai es poden contemplar nombrosos objectes de Poblet, com les seves bicicletes, mallots, trofeus, copes, fotografies i altres records de la seva llarga trajectòria esportiva. Part d’aquest contingut també es va poder visitar al Museu Olímpic de Barcelona, que va realitzar una exposició sobre la seva figura.

 

En el palmarès de Miquel Poblet cal destacar dues edicions de la cursa Milán-San Remo, les victòries a 20 etapes del Giro d'Itàlia, tres del Tour de França -va ser el primer espanyol que va lluir el mallot groc a la prova-, tres de la Vuelta a Espanya i dotze de la Volta a Catalunya, entre d’altres.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari