El veterà José Ortín s’acomiada de la Quebrantahuesos amb una segona posició

Als 69 anys, el ciclista montcadenc no tornarà a disputar aquesta exigent prova amateur que ha guanyat fins a nou vegades

José Ortín, de 69 anys, va aconseguir la segona posició a la categoria H (de més de 65 anys) a la XXVa edició de la Quebrantahuesos que es va disputar el 20 de juny a Sabiñanigo (Osca). El ciclista montcadenc va trigar 6 hores i 44 minuts en fer els 205 quilòmetres d'un exigent recorregut de muntanya amb pujada a quatre ports de primer nivell: Somport, Marie Blanque, Portalet i Hoz. Entre els 108 corredors de la seva categoria, Ortín va arribar a 13 minuts del primer classificat i va aconseguir un avantatge de gairebé mitja hora amb el tercer en una prova que va comptar amb la participació total de 8.500 ciclistes de 22 països diferents. José Ortín, qui ha disputat 24 de les 25 edicions de la Quebrantahuesos i només es va retirar en una ocasió per un problema mecànic, ha decidit no tornar a participar en una prova on té un brillant palmarès amb nou victòries (en tres categories d'edat diferents) i set segones posicions: "Ja estic cansat. És una prova molt exigent, amb cada vegada més nivell, i és molt estressant perquè hi ha molta participació", comenta Ortín, qui encara no pensa retirar-se del món de la bicicleta i que dedica la seva trajectòria a la Quebrantahuesos a la seva família i al seu germà Faustino, qui va morir fa 32 anys quan va ser atropellat per un cotxe quan anava en bici.