El xinès Ni Hua guanya el XXIIè Open Internacional Ciutat de Montcada

El campió va fer taules amb l’ucrainès Yaroslav Zherebukh, que ha acabat a la segona posició amb els mateixos punts

Els tres primers classificats del grup A amb les autoritats
Rafa Jiménez
Annie Shih (Peona i Peó) ha guanyat el grup C
Gerardo Palacios (Sant Boi) ha guanyat el grup B
Ni Hua i Yaroslav Zherebukh, poc abans de signar taules a la darrera jornada

El xinès Ni Hua ha estat el guanyador de la XXIIa edició de l’Open Internacional d’Escacs Ciutat de Montcada que ha finalitzat aquesta nit a l’Espai Cultural Kursaal després de nou dies de competició. El seu enfrontament a l’última jornada contra l’ucrainès Yaroslav Zherebukh, amb qui estava empatat al capdavant de la classificació amb 6,5 punts, ha acabat amb taules. La victòria final ha estat per al xinès gràcies al sistema de desempat Buchholz que té en compte el total dels punts aconseguits pels rivals que cada jugador ha tingut durant el torneig. Aquesta suma ha beneficiat Hua, qui ha guanyat el torneig organitzat per la Unió Escacs Montcada amb 7 punts i s'ha emportat un premi de 1.200 euros. Aquest Gran Mestre xinès, de 31 anys i nascut a Shangai, era el número u del ranquing inicial i actualment ocupa el sisè lloc al rànquing del seu país. Llicenciat en Periodisme, Hua, qui es dedica professionalment als escacs, ha estat tres vegades campió de Xina i en una ocasió es va proclamar campió d’Àsia. Al desembre de 2012, va arribar a ocupar el lloc número 89 del rànquing mundial i al 2006 va aconseguir una medalla de plata a les Olimpiades d’Escacs que es van disputar a Torí (Itàlia). “M’ha agradat molt aquest torneig. Al meu país no s’organitzen aquest tipus de competicions amb tants jugadors. Ha estat molt agradable poder jugar aquí”, ha comentat el campió de l’Open, qui prepara a Europa, amb un ruta per diferents països, la seva participació a les Olimpiades 2014 que començaran l’1 d’agost a Tromso (Noruega). El president de l’UE Montcada, Arturo Vidarte, valora molt positivament la participació a l’Open d'escaquistes del nivell de Ni Hua. “Això ens dona prestigi i permet que ens coneixin a més països. Aquest any hem disminuït la quantitat d’inscrits, però, en canvi, el nivell esportiu dels participants ha millorat”, diu Vidarte. El podi final del grup A ha estat completat per l’ucrainès Yaroslav Zherebukh i el peruà Jorge Cori (6,5). El primer jugador local ha estat Víctor Vehí, que ha finalitzat a la 39a posició.

 

El guanyador del grup B de l'Open Internacional d'Escacs Ciutat de Montcada ha estat Gerardo Palacios (Sant Boi) que, amb 8 punts, s'ha emportat un premi de 300 euros després de superar Roger Cervelló (Peona i Peó) i Adrián Cárdenas (Barcelona UGA). El millor local d’aquest grup ha estat Constantino De la Fuente (16è). El grup C, amb jugadors sots-14, ha estat guanyat per Annie Shih (Peona i Peó), amb 7,5 punts. La jugadora de Costa Rica ha guanyat un premi de 100 euros i la subscripció a una revista d'escacs després de finalitzar per davant de Ranim Lari (Ripollet) i Pol Borges (Cerdanyola). El primer local ha estat Sergi Pernía (20è).
 

L’acte d’entrega de premis d’aquest dijous ha comptat amb la presència de Jordi Capellades, representant de la Federació Catalana d’Escacs; Javier Ochoa, president de la Federació Espanyola d’Escacs (FEDA), i Marc Rodríguez, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i president de l’IME. Durant la seva intervenció, el president de la FEDA ha felicitat la Unió Escacs Montcada “per continuar organitzant, tot i la crisi, un dels millos tornejos que fan a Espanya” i ha destacat que l’any passat l’Open montcadenc, que ha repartit 6.400 euros en premis en aquesta edició, va ser qualificat com el quart més important del país. Per la seva part, Marc Rodríguez ha definit l’Open com un “dels esdeveniments esportius més importants del municipi que ha tornat a complir amb les expectatives i que continua guanyant prestigi a nivell nacional i internacional”. De cara a la propera edició, el president de l’UE Montcada, Arturo Vidarte, ja ha avançat que el club farà les gestions necessàries per poder organitzar el torneig al nou Teatre Municipal situat al complex Montcada Aqua. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari