Els clubs locals, escèptics amb la possibilitat de reprendre les competicions aquest any

La suspensió dels entrenaments aixeca algunes crítiques en considerar la pràctica esportiva un servei essencial que incideix directament en la salut i l’educació

A l'aturada de les competicions fa 15 dies, s'hi afegeix ara la suspensió dels entrenaments com a mesures anti-covid
Laura Grau

Les noves restriccions anti-Covid també afecten l’àmbit esportiu, que ja va haver d’aturar la competició fa 15 dies i que, a partir d’ara, haurà de suspendre també els entrenaments. D’altra banda, el complex esportiu Montcada Aqua també ha tancat portes i s’han cancel·lat les activitats que organitza la Regidoria d’Esports als equipaments municipals.

Les mesures estan previstes per a les pròximes dues setmanes tot i que, després de l’experiència de la primera onada de la pandèmia, els clubs locals s’ensumen que la suspensió s’allargarà més temps i que aquest trimestre ja no es podran reprendre els partits. Per a nosaltres, el cop més dur va ser l’ajornament de les competicions fa dues setmanes. Les noves restriccions eren d’esperar, però tinc poques esperances de continuar la competició aquest any”, ha comentat Iban Tey, tècnic de la UE Sant Joan Atlètic, club que va decidir suspendre els entrenaments abans de l’anunci de les noves mesures. En aquesta línia també s’han manifestat altres entrenadors i directius, que veuen difícil que la situació es pugui revertir en dues setmanes. “No creiem que puguem tornar a l’activitat abans de Reis”, ha dit el president del CD Montcada, Ramon Salvanyà. “Ja ens ho esperàvem i confiem que l’aturada no ens perjudiqui anímicament. Farem un pla de treball perquè els jugadors ho facin a casa o al carrer”, ha comentat l’entrenador de la UD Santa María A, Guillermo Andrés. Ens adaptarem a la situació i ens solidaritzem amb les mesures per evitar nous contagis. Esperem que al desembre ens deixin recuperar aquesta nova normalitat”, ha dit Carles Vilalta, president de la UB MiR.

També hi ha algunes veus que discrepen sobre la suspensió dels entrenaments en considerar que la pràctica esportiva és un servei essencial que incideix directament en la salut, l’educació i la formació. Hem treballat molt per implementar els protocols anticovid i posar en marxa la temporada, amb moltes hores i recursos invertits, i no ha servit per res”, ha lamentat el coordinador del FS Montcada, Jaime Martínez. “Estem d’acord que el més important és la salut, però des dels clubs s’estaven complint totes les mesures. Ja ens havíem fet a la idea d’entrenar sense jugar, però ara aturar-ho tot serà un cop molt dur”, ha explicat el coordinador del FB Montcada, Dani Busquets, qui ha mostrat la seva preocupació perquè els infants i joves “tornaran a la vida sedentària, amb més hores de pantalles”. En opinió de Josep Segura, coordinador de l’AEE Montserrat Miró, els entrenaments eren una vàlvula d’escapament per a l’equip sènior, amb jugadors universitaris, que els anava molt bé fer una activitat física, ja que fan classes virtuals”. Per la seva banda, el president de l’escola de futbol, Antoni Sánchez, també ha destacat que “hi ha estudis que demostren que la taxa de contagis en l’àmbit esportiu és molt baixa”, una opinió que comparteix el coordinador i l’entrenador de l’equip sènior de l’AE Can Cuiàs, Toni Moreno, qui assegura que “la mesura és molt dura, perquè els clubs estem complint els protocols i les estadístiques diuen que els contagis a l’esport són mínims”.

Diversos clubs han avançat algunes mesures econòmiques que posaran en marxa a conseqüència de la Covid-19. Així, el president de La Salle, Josep Maresma, ha explicat que el seu club “pararà el cobrament de quotes aquest mes fins que la situació millori”. En el cas del FB Montcada, l’entitat estudiarà la forma de compensar les famílies per l’aturada de l’activitat.

Seccions:

Deixa un comentari