Els clubs locals tornen a entrenar

Es poden recuperar les sessions preparatòries tant en instal·lacions a l’aire lliure, amb un aforament del 50%, com a l’interior, amb una limitació del 30%

El FB Montcada ha avançat que la seva intenció és poder recuperar els entrenaments a partir del pròxim dilluns
Laura Grau
Els clubs locals han començat a planificar el retorn als entrenaments després que el Govern català hagi anunciat el pla d’obertura progressiva d’activitats. A la primera fase del pla, a partir del 23 de novembre, es podran obrir les instal·lacins a l’aire lliure –amb un aforament màxim del 50% i control d’accés– i els equipaments en espais tancats, amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia i sense vestidors –excepte en el cas de l’ús de piscines. Les competicions no es reprendran fins al quart tram de la desescalada que, si l’evolució de la pandèmia és favorable, és previst que es pugui dur a terme a principi del pròxim mes de gener.
 
Els entrenadors locals defensen la necessitat de disposar d’un període de temps adient per preparar amb garanties la tornada a les competicions. “La nostra intenció és començar a entrenar des del primer moment en què es pugui”, ha indicat el tècnic del CD Montcada, Adrià Mas, qui ha afegit que el toc de queda és un problema per als equips amateurs “perquè molts jugadors no poden entrenar tan d’hora per motius laborals o d’estudis”. Abans d’aquesta última aturada, els clubs van adaptar els seus horaris a les noves restriccions amb l’objectiu que tothom disposés d’una franja d’entrenament a les instal·lacions municipals. Per la seva banda, l’entrenador de la UE Sant Joan Atlètic, Iban Tey, ha comentat que és partidari de no forçar la tornada “perquè el més important és la salut dels nostres jugadors”
 
En el cas del sènior femení del FB Montcada, el retorn pot ser més dur ja que l’equip ni tan sols ha debutat a la competició i només ha disputat un parell d’amistosos. “Depenent de quan es reprengui la lliga, tindrem molt poc temps. Farem tot el possible per estar a punt”, ha manifestat l’entrenador, Antonio Moya. El coordinador del FB, Dani Busquets, ha avançat que els seus equips tornaran a entrenar des del primer dia en què es pugui. 
Nou format. Per a alguns tècnics, com el del sènior A del FS Montcada, Juanjo Amigo, i el de la UD Santa María A, Guillermo Andrés, la millor opció seria cancel·lar l’actual competició i iniciar-ne una de nova a partir del gener. “S’han suspès molts partits i serà inviable la seva disputa”, ha dit Amigo, mentre que Andrés assegura que “la FCF hauria de treballar un nou format de competició”
 
Per la seva banda, l’entrenador del sènior A de la UB MiR, Pau García, s’ha mostrat “molt pessimista” de poder acabar la competició i creu que “tot apunta a una segona cancel·lació de la temporada”. En el cas del Club Handbol La Salle Montcada, la directiva ha avançat que es reunirà aquests dies per marcar el full de ruta de la tornada als entrenaments dels seus equips.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari