Els tres primers del rànquing ensopeguen en la tercera ronda de l’Open d’Escacs

El torneig internacional que organitza la UE Montcada tindrà lloc al pavelló Miquel Poblet fins al 4 de juliol

Sorpresa a la tercera ronda de l’Open Internacional d’Escacs Vila de Montcada, que es va disputar ahir al pavelló Miquel Poblet, ja que han ensopegat els primers tres grans mestres del rànquing del Grup A. El número 1, l’ucraïnès Viktor Moskalenko, va perdre contra el mestre internacional Jordi Fluvià. Per la seva banda, el número 2, l’alemany Henrik Teske, va fer taules contra el búlgar mestre internacional Marijan Petrov, i el número 3 del rànquing, Alexei Barsov, d’Uzbequistan, també va fer taules contra el francès mestre internacional Cyril Marzolo. D’altra banda, el guanyador de l’última edició, el cubà Omar Almeida va perdre ahir contra el seu compatriota Orevil Pérez. Aquesta tarda es disputa la quarta ronda a partir de les 17h.

El pavelló Miquel Poblet acollirà fins al 4 de juliol la quinzena edició de l’Open, organitzat per la UE Montcada. El torneig compta amb la participació d’uns 150 jugadors entre els quals hi ha més d’una desena de grans mestres i més d’una vintena de mestres internacionals. En fèmines, per primera vegada aquest any han confirmat l’assistència les grans mestres Inna Gaponenko i Lymar Irina, ambdues d’Ucraïna. En masculí, el seu compatriota Viktor Moskalenko és el jugador amb un ELO més elevat amb 2.539 punts, seguit per l’alemany Henrik Teske amb un menys.

El sistema de competició és el suís Fide, basat en valoració. Les partides comencen a les 17h i cada jugador disposarà d’un temps de 90 minuts més l’increment de 30 segons per jugada. El president de la UE Montcada, Jaume Izquierdo, s’ha mostrat molt satisfet perquè a la quinzena edició de l’Open competeixen jugadors de primer nivell.

El torneig repartirà prop de 10.000 euros en premis. El primer classificat del Grup A, adreçat a jugadors amb un ELO superior a 2.000 punts, s’adjudicarà 2.500 euros, el segon 1.500 i el tercer 1.000. A més, el torneig de Montcada està acollit al quart circuit d’opens d’estiu de Catalunya de la màxima categoria, organitzat per la Federació Catalana. Es premiaran les cinc millors puntuacions de la classificació general. La UE Montcada ha fet una crida a la població perquè s’acosti al pavelló Miquel Poblet i vegi en acció alguns dels millors jugadors d’escacs del moment.

Foto: Santi Romero

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari