El CD Montcada inaugura el centenari reunint a l’estadi de la Ferreria el passat, el present i el futur de l’entitat

El club verd va organitzar aquest diumenge un emotiu acte per donar el tret de sortides al programa commemoratiu

El CD Montcada va reunir aquest diumenge sobre la gespa de l’estadi de la Ferreria el passat, el present i el futur de l’entitat. Amb motiu del seu centenari, el club verd va inaugurar la celebració de l’efemèride amb un acte durant el qual va presentar els seus tres equips sèniors: l’A que retorna a Primera Catalana, i dos conjunts –un de nova creació– a Quarta Catalana; va retre homenatge a exjugadors verds de la seva època daurada a Tercera Divisió, i va convidar futbolistes del FB Montcada, amb qui el club verd ha signat recentment un acord d’afiliació que permet als jugadors formats a l’escola continuar la seva trajectòria esportiva al CD Montcada.

Compromís verd

La festa va començar amb la desfilada de tots els jugadors i entrenadors, acompanyats per infants del FB Montcada, per una catifa precedida per un arc de globus blancs i verds, els colors històrics del CD Montcada. En nom de tots, va parlar el capità del primer equip, Eric Paratore, qui va expressar el seu objectiu de “formar una gran família amb el FB Montcada i donar el màxim dins el camp perquè l’afició gaudeixi i el futbol montcadenc segueixi creixent”.

L’objectiu és formar una gran família amb el FB Montcada i donar el màxim dins el camp perquè l’afició gaudeixi del futbol montcadenc i segueixi creixent

Eric Paratore, capità del CD Montcada A

En el torn dels parlaments, també va intervenir el president, Nico Bravo, qui es va mostrar orgullós dels 100 anys de vida de l’entitat, tot expressant el seu compromís amb el club. “Fa cinc anys que vam iniciar aquest projecte, amb moltes il·lusions, hem comès alguns errors, però seguirem treballant perquè tots els equips tinguin el seu lloc”, va subratllar, agraint el suport de l’afició, els patrocinadors –Holcim, Agro trader, Transportes Coutado i Activarte– i l’Ajuntament.

Fa cinc anys que vam iniciar aquest projecte, amb moltes il·lusions, hem comès alguns erros, però seguirem treballant perquè tots els equips tinguin el seu lloc

Nico Bravo, president del CD Montcada

El CD Montcada va convidar a la presentació el FB Montcada. El seu president, Xavier Soldevilla, va destacar la importància de l’acord amb el club verd: “El futbol de Montcada ha d’estar unit i treballar tots en la mateixa direcció, és l’única manera que puguem tenir un esport fort i que els jugadors del municipi tinguin un lloc on jugar”.

El futbol de Montcada ha d’estar unit i treballar tots en la mateixa direcció, és l’única manera que puguem tenir un esport fort i que els jugadors del municipi tinguin un lloc on jugar

Xavier Soldevilla, president del FB Montcada

Suport municipal

Per part de l’Ajuntament, van dirigir unes paraules el regidor d’Esports, Carles Vilalta, i l’alcalde, Bartolo Egea, tots dos del PSC. Vilalta va parlar “del futur tan maco que ens espera amb aquesta afiliació. Segur que posem el futbol local al primer nivell de Catalunya”. Per la seva banda, Egea va anunciar que al mes d’octubre es farà un acte al pavelló Miquel Poblet per inaugurar una placa commemorativa del centenari a l’espai destinat per a les entitats esportives que compleixen efemèrides assenyalades. “Tots tenim sang verda i tots tenim històries per explicar sobre del CD Montcada”, ha expressat el batlle, per a qui “és un gran honor estar en la presentació dels tres amateurs, l’inici de la lliga a Primera i el tret de sortida del centenari”.

“Ens espera un futur molt maco amb aquesta afiliació. Segur que posem el futbol local al primer nivell de Catalunya

Carles Vilalta, regidor d’Esports

Tots tenim sang verda i tots tenim històries per explicar sobre del CD Montcada

Bartolo Egea, alcalde de Montcada

El moment més emotiu de la celebració va ser l’homenatge als antics jugadors del CD Montcada, que van sortir al terreny de joc amb la samarreta commemorativa de l’aniversari. El president, Nico Bravo, els va lliurar una placa amb motiu del centenari i l’exjugador Juan Rodríguez Puertas va fer entrega al club d’un escut antic de l’entitat fet en ceràmica.

Iniciatives socials

També hi va haver espai per donar suport a dues campanyes organitzades per dones. Les impulsores del projecte Vestits Vermells contra la violència de gènere, a la qual s’ha adherit el CD Montcada, van entregar un vestit vermell perquè la lluita contra els feminicidis també es visibilitzi a l’estadi de la Ferreria. La seva portaveu, Delia García, va recordar que la lluita contra els feminicidis “és cosa de tots”.

D’altra banda, a l’acte va assistir una representació de l’entitat Sin teta hay paraíso, a la qual també dona suport el CD Montcada en la seva lluita contra el càncer de mama. Durant la presentació, el CD Montcada va animar els assistents a participar en la pròxima edició de la Pink Run, la cursa solidària per recollir fons per a la investigació d’aquesta malaltia, que tindrà lloc el 22 d’octubre.

Etiquetes:

Deixa un comentari