La creació d’una nova franja horària posa fi al conflicte amb els espais d’entrenaments del futbol formatiu

Aquests canvis afecten, de retruc, l’UD Santa María i l’UE Sant Joan-Atlètic, que es queixen d’haver de retardar l’inici de les seves sessions de preparació

Jugadors i presidents d'ambdues entitats abans del derbi infantil
Rafa Jiménez
Jugadors i presidents de l'EF Montcada i el CD Montcada abans d'un derbi al novembre de 2014

La creació d’una nova franja horària destinada a les sessions d’entrenaments al estadis municipals de la Ferreria i de Can Sant Joan ha permès finalitzar amb la problemàtica existent amb el repartiment dels horaris i espais per als equips de futbol formatiu del CD Montcada i l’EF Montcada. Abans de les vacances d’estiu, el nou regidor d’Esports, Salvador Serratosa (ERC), va mantenir reunions per separat amb representants dels dos clubs afectats. Ambdues entitats van mostrar predisposició per al diàleg i, finalment, es va acordar la proposta d’ampliar els horaris, avançant l’inici i endarrerint el final. Així, l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME) ja ha elaborat uns nous horaris, tot i que encara són provisionals fins que es confirmi la quantitat d’equips del planter que tindrà cada club, que determinen que els entrenaments comencen un quart d’hora abans, a les 17.15h, i finalitzen una hora i quart més tard, a les 23.15h. Aquesta nova franja, de 22 a 23.15, permet encabir tots els equips del planter en els horaris de la tarda. "Ha estat una negociació en la que hem cedit tots. L’IME ha creat una nova franja horària i l’EF Montcada, per exemple, ha renunciat a alguns horaris que tenia assignats a canvi d’uns altres. En cap cas, ha estat una imposició o un ‘decretazo", comenta el regidor d’Esports, Salvador Serratosa. En aquest sentit, el CD Montcada, que els darrers mesos va protagonitzar manifestacions reclamant una solució a aquest conflicte, també reconeix que ha fet concessions: “Volíem un repartiment equitatiu al 50% entre els dos clubs, però la solució que ens ha donat ja ens serveix perquè de no tenir res al que tenim ara, és com passar de la nit al dia. Ara veiem que hi ha un regidor d’Esports que ens escolta i això és molt important perquè feia temps que no passava”, diu el màxim dirigent verd, Modesto ‘Tato’ Sanchís. Per la seva banda, el president de l’EF Montcada, Antoni Sánchez, considera que la creació d’aquest nova franja horària “és la solució menys dolenta per tapar un error” i lamenta que no s’hagi tingut en compte les directives de l’UE Sant Joan-Atlètic i de l’UD Santa María a l’hora de negociar aquestes modificacions.

Precisament, el fet que l’última sessió d’entrenaments per als equips amateurs i juvenils s’allargui fins a les 23.15h, en un horari semblant als que hi ha al pavelló Miquel Poblet o a la pista municipal del carrer Bonavista per als conjunts de bàsquet i handbol, ha provocat queixes entre l’UE Sant Joan-Atlètic i l’UD Santa María perquè, de retruc, s’han vist afectats pels canvis. Durant el mes de setembre, i de forma provisional fins a la definició completa de tots els conjunts confeccionats per totes les entitats, aquests equips encara poden començar a treballar una mica abans, pero el president de l’UD Santa María, Rafa Repiso, ha avançat que presentarà una queixa davant de l’IME i avisa que alguns futbolistes hauran de deixar de jugar perquè és incompatible entrenar tan tard i anar a treballar a l’endemà: "Algú es vol penjar la medalla dient que ha solucionat aquest problema, però per voler afavorir a una entitat, s’ha perjudicat a d’altres". Al president de l’UE Sant Joan-Atlètic, José González, tampoc li agraden aquests canvis: “No estem d’acord amb el nou horari, però hem de donar-li una mica de marge al regidor perquè es pugui moure i busqui altres solucions”.

La fusió. El que sembla un tema ajornat és el d’una futurible unificació entre els planters del CD Montcada i l’EF Montcada. El regidor d’Esports, Salvador Serratosa, creu que s’ha de deixar passar el temps ja que, ara mateix, aquest acord és inviable. “Seria la solució idònia perquè tindríem un futbol base més potent, però aquests dos últims anys han fet molt de mal i les dues entitats no es posarien ara d’acord. En tot cas, no obligarem a fer res perquè són dos clubs esportius privats”, diu Serratosa. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari