La JAM llueix amb orgull un nou campió de Catalunya

Amb només 15 anys, Yeli Sagna va guanyar, l’1 de març, la prova dels 800 metres en pista coberta

Yeli Sagna, amb la seva medalla d'or de campió de Catalunya
Rafa Jiménez

La Joventut Atlètica Montcada (JAM) té des de l’1 de març un nou campió de Catalunya. Es tracta de Yeli Sagna, qui, als seus 15 anys –i a la seva primera temporada com a juvenil–, va guanyar la cursa dels 800 metres de la seva categoria al Campionat de Catalunya en pista coberta que es va disputar a Sabadell. Sagna, qui no arribava amb la millor marca a la final, va certificar la seva victòria gràcies a un bon
esprint i va finalitzar la prova amb un temps d’1 minut, 58 segons i 93 centèsimes, fent la segona millor marca d’aquest any. “No era el favorit, però estava convençut que podia guanyar. Li vaig fer cas al meu entrenador, qui em va dir que accelerés als últims 200 metres. Li estic molt agraït”, explica Yeli, qui repeteix un títol que ja ha aconseguit sis vegades en altres categories i proves, tant en cros com en pista coberta i a l’aire lliure.

Yeli va néixer a Mauritània al 1998 i viu a Montcada i Reixac des de que tenia tres anys. Va arribar a la JAM sent aleví i sempre ha estat entrenat per Francisco Gómez, ‘Frasqui’, qui està convençut del seu gran futur. “Yeli pot arribar on ell vulgui. Té unes condicions innates, però ha de continuar treballant. El seu gran handicap és l’alçada. Ja mesura l’1,91 metres i espero que no continuï creixent molt més”, diu ‘Frasqui’, qui a l’últim any ha reconduït la carrera del su pupil cap a curses més curtes de 800 o 1.500 metres: “Com és tan alt, els seus ossos i músculs pesen més, i no destaca a les proves de distàncies llargues”.

El nou campió de Catalunya viu a la Ribera, estudia a l’institut del barri i és el gran de cinc germans d’una família humil –la seva mare és la única que treballa a casa ja que el seu pare té problemes de salut. “L’atletisme és la seva sortida. Els estudis no els porta molt bé i viu en un barri complicat. L’esport li permet no estar cada dia al carrer”, comenta ‘Frasqui’.

Yeli Sagna és un dels atletes amb més futur de la JAM, que ha tingut al llarg de la seva història altres campions de Catalunya en diferentes categories com Álex Quintas, Carlos Cera, Joan Riera o Aitor Martín. Aquest últim, de 20 anys, s’ha recuperat bé de les lesions als genolls que el van martiritzar durant la seva etapa de júnior i als Campionats de Catalunya en pista coberta de Sabadell va acabar tercer a la prova de 800 metres de la categoria promesa. Al mes de juny, tant Yeli com Aitor intentaran fer un bon paper al campionat de Catalunya a l’aire lliure.

30 anys. A prop de complir les tres dècades de vida, la JAM viu un moment dolç i aquesta temporada compta amb 118 esportistes amb fitxa (83 d’atletisme i 35 de triatló). “Estem orgullosos de tenir una base molt sòlida. L’escola li dóna vida al club i el fa créixer”, comenta el president de la JAM, Ilde Teruel, qui també destaca el nucli de gent veterana que està molt implicada i amb ganes d’organitzar curses com la Montescatano 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari