La Salle tornarà a una fase d’ascens a Primera Estatal després de 30 anys

Els montcadencs han vençut el Poblenou per 23 a 33

Hem aconseguit un objectiu històric, després de 30 anys, La Salle torna a una fase d’ascens a Primera Estatal, és el millor que ens podria estar aquesta temporada”, ha expressat l’entrenador del club, Dídac de la Torre, després de vèncer aquest dissabte, 2 d’abril, a la pista del Poblenou per 23 a 33. El tècnic ha afegit que “ens havíem proposat quedar a la part alta de la Lliga Catalana, però no ens haguéssim imaginat que tindríem opcions fins i tot de ser líders”. De moment, el Banyoles continua encapçalant la classificació –ha vençut aquest dissabte el Manyanet– però els punts que ha obtingut La Salle aquesta tarda la consoliden matemàticament al segon lloc, posició que li permet jugar la fase d’ascens. De totes formes, els montcadencs somien amb l’esperança d’acabar líders la pròxima setmana a casa davant el Cardedeu –en l’últim partit de lliga– ja que “així tindríem més opcions d’acollir alguns partits de la fase de promoció, ja que el Banyoles també ha demanat, com nosaltres, ser l’amfitrió”, ha explicat de la Torre, qui ha avançat que “de tota manera, el pròxim dissabte al Poblet celebrarem el triomf aconseguit amb l’afició”.

Malgrat l’alegria final, la primera part del partit no ha deixat entreveure el resultat definitiu, ja que durant els primers minuts, els de Barcelona han aconseguit una distància de 3 a 7 gols. La Salle ha demanat un temps mort per reestructurar la defensa i l’atac, amb el que ha aconseguit arribar als 30 primers minuts de joc amb un empat a 12. A la represa ha arribat el ball de gols dels montcadencs. “Hem atacat a la perfecció i a mida que s’anaven esgotant els minuts, el Poblenou, com està a la part mitja de la taula no es juga res, s’ha anat deixant, el que ens ha permès rematar el resultat”, ha dit l’entrenador de La Salle. Al partit d’anada, el Poblenou va guanyar al Miquel Poblet el conjunt lasal·lià, per 35 a 41. La lliga regular acaba el pròxim cap de setmana i les fases per a Primera Estatal es disputaran els dies 7, 8 i 9 de maig. De la Torre ha avançat que durant aquest temps, els jugadors entrenaran “intensament” per preparar la promoció i es jugarà algun partit amistós.