La setena Fira del Caçador de Montcada reguistra una notable xifra de participants

L’objectiu de la mostra és que els ciutadans coneguin una molt arrelada a Catalunya

La setena Fira del Caçador de Montcada i Reixac va registrar ahir una notable xifra de participants tot i que aquest any l’organització, la Societat de Caçadors El Tordo, va decidir canviar la mostra del juliol al setembre perquè no fes tanta calor i es pogués registrar major participació. Sembla que el canvi ha donat resultats positius i centenars de persones es van acostar als terrenys de Mas Duran per visitar una exposició d’una vintena de gossos de caça, d’armes i roba i també per veure curses d’animals i una novetat, una exhibició de falconeria. L’objectiu de la mostra és que els ciutadans coneguin una modalitat –la caça– molt arrelada a Catalunya i també que la gent canviï el xip respecte als caçadors, que no els considerin depredadors sinó defensors de la natura.

Els amants de la caça i la natura són matiners perquè a les vuit del matí d’ahir ja s’havia muntat la fira i es podien visitar les parades de venda de roba i armes de caça i aliments tradicionals i també l’exposició de gossos de raça. L’alcalde de Montcada i Reixac, el socialista César Arrizabalaga, i el president de la Federació Catalana de Caça, Ramon Mayench, van protagonitzar l’acte d’inauguració oficial de la Fira, fent un tall de cinta. La mostra retria ahir homenatge a dues persones vinculades a la fira i la caça, desaparegudes recentment. Una és Domènec Vargas, que havia estat president de la Federació Catalana, i l’altra el montcadenc Pere Balart, vinculat a l’organització d’aquesta activitat. A tots dos se’ls va dedicar la missa a Sant Hubert, patró dels caçadors, que va oficiar al migdia Jaume Casas, rector de la parròquia de Montcada i Reixac. El president de la Federació Catalana de Caça va manifestar ahir que iniciatives com la Fira de Montcada serveixen per donar a conèixer les activitats i la filosofia dels caçadors, que es basa, segons Ramon Mayench, en la gestió i la defensa de la natura.

Una quinzena de propietaris de gossos va participar a la cursa de caça, també hi ha haver un concurs ocellaire, el primer Trofeu de tiradors per equips i una novetat, una exhibició de falconeria. L’Associació Falconera del Baix Llobregat va ser l’encarregada de portar quatre exemplars de falcons. Miguel Zambrana, president de l’entitat, va explicar que l’objectiu de l’associació és conscienciar la societat que la falconeria és un art mil·lenari que pot, fins i tot, ajudar les persones amb discapacitats. La Fira del Caçador va acabar al migdia amb una paella, organitzada pels membres de la Societat El Tordo.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari