L’Ajuntament ret homenatge a la UE Montcada pels mèrits esportius assolits aquesta temporada

Les autoritats municipals i la Federació van destacar la importància de l’entitat local en la promoció dels escacs

L’Ajuntament va retre homenatge ahir a la Unió d’Escacs Montcada amb un acte a la Casa de la Vila. El reconeixement s’adreçava especialment al primer equip del club, que aquesta temporada ha revalidat el títol de Campió de Catalunya de la Divisió d’Honor, però també es va lloar la feina dels altres equips federats que té l’entitat i la secció infantil, que competeix en lligues escolars. El segon equip ha aconseguit l’ascens a Segona Divisió i el tercer ha pujat a Segona Catalana.

A l’acte d’ahir van assistir alguns dels membres del primer equip, dels altres conjunts, la directiva i del planter. El regidor d’Esports, Juan Parra (PSC), va dir que la Unió d’Escacs és “una entitat modèlica perquè està aconseguint mèrits esportius molt important sense oblidar el treball de base amb els jugadors més joves”. Per la seva banda, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), va fer un repàs de la història del club, fundat l’any 1995 després de la fusió dels clubs de Can Sant Joan i de Montcada. Arrizabalaga va dir que la trajectòria de l’entitat és “exemplar i que aquest esforç s’hauria de compensar amb una major presència al municipi”. L’edil apuntava, fins i tot, la possibilitat que a les escoles es faci un crèdit d’escacs. L’alcalde també va avançar que les entitats tindran més espai propi amb l’ampliació del pavelló Miquel Poblet.

El president de la UE Montcada, Jaume Izquierdo, va dir a l’acte que el club està molt satisfet de tots els mèrits esportius aconseguits i va recordar que l’únic repte que encara no han pogut satisfer ha estat el Campionat d’Espanya. Izquierdo també va destacar la importància de la base per al futur del club. El president en funcions de la Federació Catalana d’Escacs, Pepo Viñas, va explicar que l’entitat montcadenca “sempre ha estat molt receptiva amb la Federació. El club és modèlic per molts motius, però sobretot per la promoció dels escacs”.

L’alcalde i el regidor d’Esports van lliurar un obsequi a l’entitat i també a tots els components del primer equip de la Unió d’Escacs, dels quals ahir van assistir alguns a l’acte de la Casa de la Vila. El capità de l’equip, Eugenio Romero (a la imatge, recollint el seu obsequi de mans de l’alcalde), es va mostrar orgullós perquè l’Ajuntament havia fet un homenatge a l’equip, sobretot en aquesta temporada, que han treballat molt dur per aconseguir revalidar el títol. El pròxim repte important de la Unió d’Escacs Montcada és l’organització de l’Open Internacional d’Escacs el pròxim mes de juny.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari