L’AV Montcada Nova es planteja no tornar a fer la Pedalada Popular

Només van participar 38 ciclistes i l’associació de veïns es queixa per la coincidència, per tercer any consecutiu, amb la Fira del Comerç i el Aigua.

La quarantena de participants, a la sortida de la Pedalada Popular
Rafa Jiménez

Una quarantena de persones, concretament 38, va participar aquest diumenge a la 34a edició de la Pedalada Popular que organitza l'Associació de Veïns de Montcada Nova, que s'ha mostrat molt molesta per la coincidència, per tercer any consecutiu, amb la celebració de la Fira de Comerç i l'Aigua. Segons l'AV, la fira que fa Montcada Centre Comerç els impedeix passar pel carrer Major i perjudica el volum d'inscrits d'una prova de llarga tradició que havia arribat a tenir 300 participants en algunes edicions. "Ha estat un fracàs. Ja fa 34 anys que organitzem aquesta pedalada per a tot el municipi, no només per al nostre barri, i tenim un dret. Segons el nostre parer, l'Ajuntament hauria de demanar-li als comerciants que busquin una altra data per fer la seva fira. Si continuem així, ens plantejarem la possibilitat de deixar de fer-la", ha explicat Francesca Doval, presidenta de l'AV Montcada Nova, qui també s'ha queixat que el consistori no ha aportat la fruita i l'aigua que es dona cada any als participants.

La sortida de la pedalada, que va recórrer sense incidència els 14 quilòmetres del seu recorregut, va comptar amb la presència d'una delegació de l'Ajuntament formada per l'alcadessa accidental, M. Carmen Porro; la regidoria de Medi Ambient, Judith Mojeda i el regidor de Participació Ciudadana, Jonathan Martín, tots tres del PSC. En referència a les queixes de l'AV Montcada Nova, Martín va demanar disculpes els organitzadors "pels petits problemes que s'han trobat" i ha confirmat que l'Ajuntament va demanar al mes de maig a les dues entitats que es possesin d'acord per evitar aquesta coincidència. "De cara a l'any vinent, intentarem que no torni a passar i farem d'intermediaris perquè s'arribi a una entesa", ha explicat Jonathan Martín. Sobre la no aportació de la fruita i l'aigua, el regidor ha informat que l'AV no havia fet cap petició a la regidoria de Medi Ambient i que "l'Ajuntament sempre està obert a donar obsequis als participants". L'Associació de Veïns de Montcada Nova, per la seva part, argumenta que mai ha fet cap petició per rebre material per a aquest avituallament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari