Les restriccions de la FIFA afecten l’UD Santa María

La Federació ha sancionat el club de Terra Nostra per l’alineació indeguda de tres jugadors estrangers

Tot i la sanció, l'UD Santa María està protagonitzant una gran inici de temporada
Arxiu/Rafa Jiménez

La restrictiva política de la FIFA en relació als jugadors estrangers menors d'edat que juguen al futbol català ha afectat, de retruc, l'UD Santa María. El màxim organisme internacional exigeix a les federacions nacionals que revisin les fitxes dels jugadors estrangers, siguin o no siguin menors d'edat, que juguen a les diferents categories per seguir el seu historial i la forma que van arribar a Espanya. L'UD Santa María va començar el 19 de setembre la lliga al grup 8è de Quarta Catalana amb una victòria contra el Lourdes (2-0). Aquell dia, el tècnic Alfonso Torres va fer jugar tres futbolistes estrangers (Mamadou Idrissa, Kevin Raúl Macías i Jackson Darío Chila), que, tot i haver tramitat correctament les seves fitxes, van jugar sense que encara estiguessin activades segons el nou protocol de revisió que ara exigeix la FIFA.

El club molletenc, després de veure l'acta de l'àrbitre, va presentar recurs per alineació indeguda i el comitè de competició de la Federació Catalana de Futbol li ha donat la raó, sancionant al club de Terra Nostra amb la pèrdua del partit per 0 a 3. Aquesta decisió ha generat malestar entre els responsables de l'UD Santa María, que ja ha presentat dos recursos d'apel·lació. "No entenem perquè ens sancionen. En el seu moment, ens van autoritzar la tramitació de la fitxa i ara s'ha demostrat, després de revisar el cas de cadascú, que estava tot correcte", manifesta el tècnic Alfonso Torres, que lamenta que aquesta reclamació i la posterior sanció li hagin restat tres punts a un equip que, de moment, ha guanyat els tres partits que ha disputat.

Una vegada solucionat aquest conflicte, Torres ja pot comptar amb aquests tres jugadors estrangers i el tècnic espera que l'equip pugui mantenir la bona línia mostrada en aquest inici de temporada. El club de Terra Nostra ocupa la tercera posició amb 12 punts, i un partit menys ja que va descansar a la tercera jornada. La notícia positiva és que la federació li ha donat els tres punts de l'enfrontament al camp del Sentmenat que no es va jugar perquè el club rival encara no havia tramitat les fitxes dels seus jugadors.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari