L’exjugador del Barça Josep Moratalla explica els beneficis de fer esport

Va ser un dels convidats de la jornada ‘Enganxa’t’ a l’esport’, organitzada per Salut i l’IME

L’exjugador de futbol del Barça Josep Moratalla va parlar ahir dilluns, 4 d’abril, a Montcada sobre els beneficis que comporta fer esport per a la salut i per evitar conductes de risc en un acte organitzat per l’Agrupació de Veterans del Barça, la regidoria de Salut Pública i Consum i l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME), amb motiu dels dies mundials de la Salut i l’Activitat Física, que es commemoren aquest mes. Moratalla va presentar la iniciativa ‘Enganxa’t a l’esport’ als infants i als adults durant dues xerrades que va oferir a l’estadi de la Ferreria. La primera es va adreçar als joves jugadors de l’Escola de Futbol (EF) Montcada, que van omplir la sala polivalent de la instal·lació, als quals els va indicar, entre d’altres, que “s’ha de donar prioritat al joc net per damunt del resultat i del rendiment, hi ha qui creu que l’únic que importa és el resultat, però també s’ha de tenir en compte la forma d’aconseguir-lo”. L’exjugador blaugrana, membre de l’Agrupació de Veterans, va encoratjar els infants jugar motivats, tenir hàbits sans i treballar perquè “crec en el factor sort només en un 10% dels casos, quan més s’entrena i es treballa, millors resultats obtindrem”. Durant la primera part de l’acte, Moratalla va estar acompanyat del president de l’IME, Juan Parra (PSC), i el coordinador de l’EF Montcada, Carles Depares.

La trobada amb el públic adult, també a l’estadi de la Ferreria, va comptar amb l’assistència d’una vintena de persones. El debat, moderat per la periodista Alba Martínez, va comptar amb la presència de Moratalla, la infermera del CAP de Montcada i responsable del programa Salut i Escola, Cristina González de la Rubia, i d’Antonio Moya, en representació de la junta directiva de l’EF. La taula la van presidir Parra i la regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González (CiU). En aquest marc, l’exjugador del Barça va explicar que l’objectiu de l’Agrupació de Veterans és donar una opció a les persones que han acabat la seva carrera professional de continuar vinculades a l’esport, que els comporta beneficis físics i socials. “Amb l’experiència que recollim al llarg dels anys, a l’associació intentem traslladar les nostres inquietuds al jovent, especialment pel que fa a la prevenció de les drogodependències”, va indicar Moratalla, qui va destacar, entre d’altres, que per no patir frustracions, la persona ha de saber viure la realitat: “Jo no vaig tenir problemes quan vaig penjar les botes perquè era conscient que la meva carrera acabaria, però no a tothom li passa el mateix i li pot comportar passar per situacions estressants i de risc”.

En nom de l’Escola, Moya va destacar que fer esport és “tenir una vida saludable i obtenir valors com la integració i la solidaritat”, a la vegada que va destacar que Montcada “és un dels municipis del Vallès amb millor instal·lacions per fer esport”. González de la Rubia va parlar sobre la importància de l’esport per mantenir una bona forma física, per segregar hormones que comporten benestar, com a eina de socialització i també d’integració en un grup: “Quan un nen de 8 anys diu que és el porter, això és un símbol d’identitat”. Els tres ponents van llençar un missatge als pares, que és que estiguin, en la mesura del possible, d’acord amb les decisions dels entrenadors. “La família pot ser una ajuda o un problema, la clau és que els pares i l’escola tinguin la mateixa filosofia i que els pares no traslladin les seves frustracions als fills, perquè acaben deixant l’esport”, va indicar Moratalla.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari