L’IME remodelarà la piscina del centre i l’entorn abans que arribi l’estiu

El Ple d’abril va donar compte d’una operació financera per dur a terme diverses actuacions esportives

L’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME) destinarà 797.622 euros a projectes esportius i el més important és la remodelació de les instal·lacions de la piscina d’estiu –a la Zona Esportiva Centre del carrer Bonavista–, tant de la zona de banys com dels vestuaris, l’entorn i la graderia. Per poder dur a terme els projectes, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha traspassat aquesta quantitat a l’IME, a través d’un Decret d’Alcaldia, per tal d’accelerar les obres, que han començat ja amb treballs previs. Al Ple ordinari d’ahir, el darrer del mandat 2003-2007, el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU), va donar compte d’aquest traspàs de pressupost.

La rehabilitació de la piscina i l’entorn del complex té un pressupost aproximat de 330.000 euros. El president de l’IME i regidor d’Esports, Juan Parra (PSC), ha explicat que “l’any passat vam detectar fuites d’aigua a la piscina provocades per l’antiguitat de la instal·lació. Hem fet actuacions puntuals al llarg de l’any però ens hem adonat que es necessita una intervenció global”. Parra ha justificat la urgència de l’operació econòmica perquè la piscina es posarà en marxa d’aquí a un mes i mig.

Aprofitant les obres al complex, es remodelaran els vestuaris i la platja de la piscina. La zona més afectada de l’espai és la grada, que fa anys que està tancada per perill d’enfonsament, perquè presenta grans esquerdes. Parra ha indicat que “un estudi elaborat per una empresa de València ha revelat que la grada no pateix aluminosi –un fet que s’havia contemplat fins ara com a causa de les esquerdes– i els problemes de fuites d’aigua de la piscina les provoquen les obertures de la grada”.

Al Ple, tot i que el punt no passava a aprovació sinó que era informatiu, Esquerra va criticar que l’Ajuntament destini aquesta elevada quantitat de diners a una instal·lació que, “en pocs anys es traslladarà a un altre espai del municipi. L’actuació és innecessària ara per ara”, ha indicat la portaveu de la formació, Marta Aguilar. Sobre aquesta opció, Parra ha dit que s’està estudiant la possibilitat de fer canvis d’equipaments esportius, però ha manifestat que “encara no hi ha res confirmat”.

El complex esportiu del carrer Bonavista va ser una instal·lació modèlica en el seu temps. Es va inaugurar el 12 de juliol de 1970 i, en aquella època, hi havia molt pocs municipis amb una piscina de 50 metres de llargada, tres trampolins i una zona d’esbarjo. Al març de 2004, la instal·lació va tancar un cicle amb la retirada del globus aerostàtic, que va suposar que el complex només es fes servir, a partir d’aquell any, a l’estiu. Aquesta decisió està relacionada amb la posada en marxa del complex lúdic-esportiu Montcada Aqua, a Pla d’en Coll.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari