L’Ultrajam formalitza la seva entrada a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

La secció de muntanya i ultrafons de la Joventut Atlètica Montcada està formada per 27 atletes que podran competir aquesta temporada com a club en les curses de la FEEC

Els membres de l'Ultrajam i les autoritats, a les escales de la Casa de la Vila
Rafa Jiménez

L'Ultrajam, la secció de muntanya i ultrafons de la Joventut Atlètica Montcada (JAM), ja forma part, de manera oficial, de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i aquest dijous va organitzar a la sala Institucional de la Casa de la Vila la seva primera reunió des de la seva entrada. L'Ultrajam, que va començar a donar els primers passos al 2007, està formada en l'actualitat per un total de 27 atletes, 26 de categoria masculina i, de moment, una única dona, que han formalitzar la seva inscripció. A partir d'ara, aquests esportistes podran representar els colors de la JAM en les diferents curses oficials que formen part del calendari de la FEEC com la Copa Catalana de curses per muntanya, la Copa Catalana de curses verticals, el Circuit Català de curses per muntanya o el Campionat de Catalunya per curses de muntanya individual i per equips. La trobada va servir per donar a conèixer aquest calendari, explicar els serveis que la JAM por oferir als seus membres i fer incidència en l'importància d'aconseguir una pertinença de club amb l'organització de sortides esportives o actes de caire social. Toni Ortiz, vinculat a la JAM des dels anys 80, és un dels membres que ha impulsat la creació de l'Ultrajam i no pot amagar la seva satisfacció amb la quantitat d'inscripcions que s'han aconseguit fins al moment. "Estem molt contents, tot i que no volem agafar una dimensió molt gran i no ens fixem objectius ambiciosos a l'hora de recaptar gent. Ens interessa formar un grup de qualitat i inclusiu", ha comentat Ortiz, qui agraeix l'esforç econòmic que ha fet la JAM per pagar la quota inicial d'entrada a la FEEC. En aquest sentit, el club vermell també s'ha compromès a sufragar els preus de les inscripcions en determinades competicions de la FEEC per representar el club a nivell individual i per equips.   

El president de la JAM, Ilde Teruel, va entregar durant la reunió les primeres fitxes amb el segell de la FEEC als membres de l'Ultrajam i es va felicitar perquè l'entitat està adquirint, amb les seccions de triatló i de muntanya, una "dimensió més gran que ens permet sortir del concepte antic de club d'atletisme". Pel que fa al calendari, Teruel ha confirmat que la cursa de 9 quilòmetres de la IV edició de la Montescatano, que es farà el 24 d'abril, tornarà a decidir qui és, segons la Federació Catalana d'Atletisme, el Campió de Catalunya de Muntanya. Aquest títol ha estat guanyat a les dues últimes edicions pel montcadenc Carlos Cera, que aquesta temporada competirà en el calendari de la FEEC amb els colors de la JAM. "Recuperar una figura com la de Carlos Cera, tot i que mai va marxar del tot perquè continuava entrenant a les nostres instal·lacions, s'ha de convertir en una motivació per a la resta d'atletes i estem encantats que torni a competir amb la nostra samarreta", ha dit Teruel, qui també ha avançat que el club treballarà perquè la Montescatano entri a formar part en un futur del calendari de la FEEC i que, al 2017, podria acollir el Campionat d'Europa de Muntanya de Veterans a proposta de la Federació Catalana d'Atletisme.  

La reunió, que va comptar amb la presència del regidor d'Esports de l'Ajuntament, Salvador Serratosa, i del president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ambdós d'ERC, va finalitzar amb un brindis entre tos els assistents per celebrar l'inici d'aquesta nova etapa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari