Montcada i Reixac es mulla diumenge a favor dels malalts d’esclerosi múltiple

La piscina municipal de la Zona Esportiva Centre acollirà l’activitat d’11 a 17h

La 14a campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” es tornarà a viure un any més a Montcada i Reixac, el pròxim diumenge 8 de juliol. La piscina municipal de la Zona Esportiva Centre (c/ Bonavista) acollirà l’activitat d’11 a 17h. El Mulla’t l’organitza la Fundació Esclerosi Múltiple i a Montcada l’activitat la coordinen un grup de voluntaris, que s’encarreguen de vendre material promocional –tovalloles, gorres i samarretes– i també apunten els metres que neda cada participant de la campanya i el lliuren un diploma simbòlic.

La coordinadora del “Mulla’t”, Núria Fuster, ha explicat que “nedar a favor dels malalts és un acte simbòlic amb el que els poden mostrar el seu suport”. Els diners que es recapten a la campanya es destinen a impulsar accions de suport a les a les persones que pateixen aquest trastorn neurològic en la vessant d’assistència personal i recursos per a la investigació. Fuster ha indicat que la recaptació del Mulla’t ha servit durant 14 anys a “crear i mantenir quatre hospitals de dia i fer un centre especial de treball on hi ha 90 persones que pateixen aquesta malaltia”. L’objectiu de la Fundació és ampliar els serveis que ofereix als afectats.

A Montcada, el “Mulla’t” forma part de les activitats esportives d’estiu que organitza l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME). El president d’aquest organisme i regidor d’Esports, Juan Parra (PSC), ha destacat que “animem a tota la ciutadania a sensibilitzar-se un any més amb la i passar per la piscina a fer un gest solidari amb els malalts”. L’any passat els participants de Montcada i Reixac a la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” van nedar 56.100 metres i es van recaptar 826,63 euros, gràcies a la venda de material de promoció i aportacions personals. L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central, provocada per la pèrdua de la substància que el protegeix, la mielina, és invalidant i generalment progressiva i afecta més de 4.000 persones a Catalunya. Es preveu que a les 11h del matí les autoritats municipals participin i col·laborin a la campanya solidària.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari