‘No esmorzar afavoreix el sobrepès i baixa el rendiment intel·lectual’

La nutricionista Júlia Farré aconsella els pares sobre la dieta més saludable per als infants i joves que fan esport

Farré, dreta, durant la seva intervenció
Premsa Ajuntament

La dietista Júlia Farré va aconsellar els pares sobre la dieta més saludable per als infants i joves que fan esport en el decurs de la xerrada organitzada divendres pel CD Montcada i Lafarge Cementos a la Casa de la Vila i a la qual també van participar l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), el president de l’entitat esportiva, Modesto Sanchís, i José Luis Colete, en representació de la cimentera.

“Esmorzar és molt important; no fer-ho afavoreix el sobrepès i fa baixar el rendiment intel·lectual, apareixen dificultats de concentració i d’aprenentatge i tenim més ansietat i mal humor”, va explicar la nutricionista. Farré va afegir que, per tenir un bon rendiment esportiu, cal garantir una bona alimentació i hores de descans, a més d’una bona hidratació per pal·liar el desgast físic que suposa jugar un partit. Segons la nutricionista, la base d’una bona alimentació són els cereals, els aliments rics en hidrats de carboni, les fruites i les verdures.

L’alcaldessa, per la seva banda, va convidar les entitats esportives del municipi a formar part i a organitzar activitats en el marc del programa Thao Salut Infantil que s’està duent a terme a les escoles amb l’objectiu de prevenir l’obesitat. “Les entitats esportives jugueu un paper fonamental en la promoció de l’activitat física i esperem comptar amb vosaltres en el desenvolupament del programa”, va manifestar Pérez. L’alcaldessa també va parlar sobre les accions que duu a terme l’Ajuntament per col·laborar amb les famílies més desafavorides econòmicament per tal que puguin oferir als seus fills almenys un àpat saludable i equilibrat al dia, com l’ampliació dels ajuts per a beques menjador, el conveni amb Càritas i el ‘Cistell Solidari’.

Seccions:

Deixa un comentari