Pau Egeda, campió del món a la categoria màster B

El montcadenc, el primer espanyol que aconsegueix aquest títol, va guanyar la cursa que es va celebrar el 26 d’agost a Lillehammer (Noruega)

Pau Egeda, al mig, al costat dels suecs Stefan Perssson i Robert Reyier
Tomàs Bellès-Cannondale

El montcadenc Pau Egeda, de l’equip Tomàs Bellès-Cannondale by Gaes, és el nou campió del món de mountain bike de la categoria màster B (d’entre 35 i 39 anys) gràcies a la seva victòria a la cursa que es va disputar el 26 d’agost a Lillehammer (Noruega). La prova consistia en donar tres voltes a un exigent circuit de 6,6 quilòmetres on l’abundant fang i les arrels molles van complicar encara més la competició. El montcadenc, que al mes d’octubre complirà 35 anys i que competia defensant els colors del seu equip, va donar la gran sorpresa en la seva primera participació en un Campionat del Món i va arribar el primer a la línia de meta amb un temps d’1 hora i 21 minuts, superant, amb més d’un minut d’avantatge, els suecs Stefan Perssson i Robert Reyier. “La veritat és que no esperava guanyar. El meu objetiu era acabar entre els deus primers i mesurar el meu nivell, però em vaig trobar molt bé durant el recorregut i vaig fer la millor carrera de la meva vida”, explica un eufòric Pau Egeda, qui s’ha convertit en el primer espanyol que aconsegueix un campionat del món en aquesta categoria amateur on participen els ciclistes que estan fora de l’èlit, la categoria formada, majoritàriament, per professionals que poden viure d’aquest esport.

Pau afrontarà aquest cap de setmana la penúltima prova de la Copa Catalana on ja podrà lluir el maillot blau que l’acreditarà durant tot un any com el campión del món de mountain bike en màster B.