Èxit de la Montescatano més èpica

Malgrat la pluja, la cursa de muntanya es va desenvolupar ahir sense problemes

Moment de la sortida de la cursa llarga i clàssica de la Mostescatano
Berta Barcons

La desena edició de la Montescatano, disputada ahir per la Serralada de Marina, ha estat un èxit. La pluja i el fang van donar un punt èpic a la cursa de muntanya, que va exhaurir la inscripció amb la participació de mig miler de corredors entre les tres proves. L’esdeveniment, organitzat per la Joventut Atlètica Montcada i l’Ajuntament, s’ha fet un nom al territori, ja que forma part del calendari de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i acull el Campionat de Catalunya Universitari de curses per muntanya.

Els guanyadors de la cursa llarga, de 21 km, van ser Jaume González, de la JAM, i Celia Balcells, del Cimalp Espanya. La clàssica, de 15 quilòmetres, se la van adjudicar Albert Vall, del Centre Excursionista Segarra, i Carla González. A la prova curta, el club montcadenc va tenir un paper rellevant, amb tres podis: Carlos Cera i Daniel Baena van ser el primer i segon classificat respectivament en categoria masculina, mentre que Esther Cruz va guanyar la medalla d’or de la cursa femenina. D’altra banda, els guanyadors del tram Allianz, estrenat enguany amb motiu del desè aniversari, van ser Celia Balcells i Ander Echevarría, que van obtenir de premi una experiència gastronòmica.

Ha sortit tot genial. Hem tingut un alt nivell, amb unes marques baixes, malgrat la pluja

Jordi López, president de la JAM

El president de la JAM, Jordi López, s’ha mostrat content pel desenvolupament de la desena edició. “Ha sortit tot genial. Hem tingut un alt nivell, amb unes marques baixes, malgrat la pluja”, comenta López, qui ha destacat el paper de les corredores. “Entre totes les curses, les dones han suposat el 30% de la participació, una xifra que cada any és més elevada”, subratlla el directiu.

Petjada verda

La JAM vol formar part del nou projecte que ha començat a treballar la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya per aconseguir fer més sostenibles les activitats de muntanya. La FEEC conjuntament amb el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya han posat les bases d’un nou Segell Verd, que té previst implementar aquest any. De fet, el club montcadenc fa un parell d’anys que ja ha engegat diverses mesures per tal que la Montescatano sigui el màxim de respectuosa amb el medi ambient com no utilitzar gots de plàstics. “El segell verd seria un reconeixement a una tasca que ja portem anys fent”, comenta López, qui recorda que l’entitat dissenya el recorregut seguint els paràmetres que els marquen els tècnics del Parc de la Serralada de Marina.

El segell verd seria un reconeixement a una tasca que ja portem anys fent

Deixa un comentari