Tot a punt per disputar aquest diumenge la desena edició de la Montescatano

La cursa de muntanyta, organitzada per la JAM i l’Ajuntament, exhaureix les 500 inscripcions

La sortida i l'arribada s'instal·larà a la plaça de l'Església
Arxiu/ Berta Barcons

La Joventut Atlètica Montcada (JAM) i la Regidoria d’Esports ja ho tenen a punt per a la 10a edició de la cursa de muntanya Montescatano, que es disputarà aquest diumenge al parc de la serralada de Marina amb les 500 inscripcions exhaurides. La sortida i l’arribada s’instal·larà a la plaça de l’Església. A les 9h, començaran les curses clàssica –de 14,7 km i + 750 metres de desnivell– i la llarga –de 21,3 km i + 1.200 m–; i a les 9.30h, tindrà lloc la prova curta, de 10,7 km i + 400 m.

La Montescatano forma part del calendari de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i tornarà a acollir el Campionat de Catalunya Universitari de curses per muntanya, en el qual participen membres de la comunitat de les universitats catalanes o centres adscrits.

La cursa de muntanya és l’esdeveniment anual més important del calendari esportiu al municipi, ja que només entre participants, organització i personal vinculat als atletes i clubs es preveu l’assistència de més de 1.200 persones. “Estem contents perquè és una prova molt ben posicionada a Catalunya, hi participa gent d’arreu del territori i el nivell atlètic és potent”, comenta el president de la JAM, Jordi López.

Estem contents perquè és una prova molt ben posicionada a Catalunya, hi participa gent d’arreu del territori i el nivell atlètic és potent

Jordi López, president de la JAM

Enguany, la Montescatano inclou una novetat per celebrar la desena edició. L’organització premiarà l’atleta que aconsegueixi el millor temps en un tram d’un quilòmetre, que els corredors no sabran quin serà. “El guardó s’adjudicarà als atletes que no aconsegueixin podi”, explica López. La prova local també és una cursa inclusiva. Per segon any consecutiu, hi prendran part al recorregut de la clàssica cinc atletes amb deficiència visual que aniran acompanyats del seu guia. El públic podrà veure els atletes al llarg del recorregut, tot i que l’organització recomana que s’accedeixi a peu i no es destorbi els participants.

Deixa un comentari