Soomi Jo Lee guanya la seva segona medalla de bronze en un Mundial en la modalitat de poomsae

La taekwondista del Lee Young ha competit del 21 al 24 d’abril a Goyand (Corea del Sud)

Soomi Jo Lee, a la dreta, amb la bandera d’Espanya al podi de la categoria Màster 2
Federació Espanyola de Taekwondo
La taekwondista Soomi Jo Lee, del Club Lee Young Montcada, ha guanyat la seva segona medalla de bronze a un Campionat del Món en la modalitat de poomsae. En aquesta ocasió, l’esportista, de 51 anys, ha aconseguit el guardó en la categoria Màster 2 en el Mundial disputat del 21 al 24 d’abril a la ciutat de Goyand, a Corea del Sud. El primer metall el va obtenir el 2018 a la Xina Taipéi en Màster 50. El combinat estatal ha quedat en quarta posició de la classificació general per equips, amb un total de tres medalles d’or, una de plata i tres de bronze. La competició ha comptat amb la participació de prop de 750 taekwondistes de 70 països diferents.

Valoració. L’entrenador del club montcadenc, José Santiago, que durant 20 anys ha estat seleccionador estatal, ha posat en valor aquest triomf perquè la taekwondista local no estava al 100% a causa d’una lesió. “Hem treballat molt dur perquè arribés en les millors condicions, però encara tenia molèsties als isquiotibials. Si hagués estat bé, segur que guanya la medalla d’or”, ha remarcat Santiago, qui ha afegit que ja no va participar al darrer Campionat d’Europa “per arribar en les millors condicions al Mundial”. Soomi Jo Lee té un palmarès brillant, amb nombrosos triomfs a nivell estatal i internacional, destacant l’Europeu que va guanyar el 2017. El Mundial  previst a Dinamarca el 2020 no es va poder disputar a causa de la pandèmia.