Un montcadenc capitaneja l’equip del Villarreal CF a la Primera Divisió de la VFO

Isaac Tortosa, de 31 anys, és jugador i capità del conjunt oficial que el club ‘groguenc’ té a la màxima categoria de la lliga virtual que es juga amb el videojoc FIFA d’EA Sports

Isaac Tortosa, capità del Villarreal CF Esports
Rafa Jiménez

La Virtual Football Organization (VFO) és la primera competició oficial de futbol virtual basada en el videojoc FIFA, d’EA Sports, en la seva versió Clubs Pro d’11 contra 11 per a PlayStation 4, en la que participen clubs de futbol oficials, clubs d’esports electrònics professionals, equips amateurs i conjunt de marques publicitàries que es distribueixen en un total de vuit categories i 27 lligues. Vuit clubs de Primera i Segona Divisió tenen els seus respectius equips virtuals que han disputat aquesta competició a la màxima categoria. Es tracta del Sevilla FC, Levante UD, Real Zaragoza, Real Betis, CD Leganés, SD Eibar, Real Sporting i Villarreal CF. L’equip castellonenc ha acabat quart a la lliga de Primera Divisió i té com a capità el montcadenc Isaac Tortosa, conegut al món virtual com Leo2307. Tortosa, de 31 anys i veí de Badalona, viu a Montcada des del 2012. Fa un any, i després d’haver destacat a la VFO amb un equip amateur, va rebre l’oferta del Villarreal CF, que el va fitxar per ser jugador i capità, l’equivalent a l’entrenador, del seu equip virtual. En aquesta modalitat del joc, els partits duren 20 minuts i cada conjunt està format per 11 jugadors que, connectats des de casa seva mitjançant un sistema de comunicació intern, disputen els partits de manera simultània, encarregant-se cadascú d’una posició al terreny de joc virtual.

La tercera temporada de la lliga de Primera Divisió va començar el 18 de desembre i va finalitzar el 21 de febrer després de la celebració de 26 jornades que s’han jugat de dilluns a dimecres, a partir de les 23h. El Villarreal FC Esports, que va quedar eliminat de la Copa a la segona ronda, ha acabat quart a la lliga amb 49 punts i un balanç de 15 victòries, 4 empats i 7 derrotes. "Aquesta competició anirà creixent amb els anys. Ajudaria que els partits no es juguessin tan tard i que clubs grans com el FC Barcelona o el Reial Madrid entressin i segur que ho faran quan vegin que tenen opcions de guanyar", ha dit Leo2307, que, de moment, es pren la seva vinculació amb el Villarreal CF com un afició ja que en aquesta modalitat no es guanyen diners. Aficionat al Barça, Tortosa reconeix que cada vegada se sent més identificat amb el club ‘groguenc’ i explica amb satisfacció que aquest món li permet anar a llocs que mai imaginaria, com les llotjes d’estadis de Primera Divisió, i conèixer molta gent, fet que li dona "una dimensió social a un joc pensat per jugar de forma individual des de casa". La quarta temporada de la Lliga de Primera Divisió de la VFO es disputarà entre el 12 d’abril i el 28 de juny.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari