Apunts de llengua

Els cursos acadèmics ja han acabat i ara és un molt bon moment per utilitzar la llengua en espais informals i lúdics

L’estiu ens convida a fer activitats de lleure i a l’aire lliure. Els cursos acadèmics ja han acabat i ara és un molt bon moment per utilitzar la llengua en espais informals i lúdics. Si incorporem el català en aquestes activitats informals podem ajudar a d’altres persones a aprendre català i afavorir així la igualtat d’oportunitats.

  • Si fas esport, fes-lo en català, ja que de la mateixa manera que la pràctica de l’esport ens ajuda a millorar la vida dels que el practiquem, si també practiques el català, aniràs millorant-ne mica en mica el nivell i contribuiràs a afavorir la inclusió social i la igualtat d’oportunitats a persones que no tenen per hàbil utilitzar-lo.
  • Quan vagis a comprar o a un restaurant o un bar, usa el català! Els comerços, els bars i els restaurants t’han de poder atendre en aquesta llengua perquè han de garantir que puguis exercir el teu dret d’elecció de llengua.
  • Esperem que no hagis d’anar al metge aquest estiu, però si arriba el cas, explica què et passa en català i demana que t’atenguin en aquesta llengua, ja que parlar la llengua del pacient millora l’empatia entre el professional i el pacient.
  • I, per últim, si t’agrada la música, ara és un bon moment per seguir les més de 20 llistes de música en català del CPNL a spotify: cançons fresquetes per a l’estiu, de festa, per suar la cansalada, de ruta amb canalla, de relax, de rumba catalana, de rap, hip-hop i trap, de blues, rock, reggae, etc. Spotify – Web Player

Deixa un comentari