Comerços que aprenen català per millorar l’atenció al client

Poder comprar en català és un dret, i és per a això que des del Servei Local de Català (SLC) hem iniciat el projecte ‘Comerços aprenents’

La normativa que fa referència a l’àmbit econòmic regula que els comerços han de respectar els drets lingüístics dels consumidors i disposar de la retolació principal i de l’aparador, tiquets i factures i qualsevol element adreçat als clients almenys en català.

Poder comprar en català és un dret, i és per a això que des del Servei Local de Català (SLC) hem iniciat el projecte Comerços aprenents, que té per objectiu facilitar una formació mínima en català als comerciants que en tenen pocs coneixements i horaris laborals que els dificulta l’assistència a un curs.

Des de fa uns mesos, Fruites i Verdures Duran, del carrer Major, s’ha adherit al projecte. Cada dimarts a primera hora de la tarda una tècnica del SLC es desplaça fins a l’establiment per fer una breu sessió de català sobre fórmules de salutació, vocabulari relacionat amb l’activitat de l’establiment i expressions relacionades amb la compra i la venda.

El projecte preveu al voltant de 10 sessions de 15 minuts personalitzades, que es poden ampliar segons la necessitat dels aprenents.

És important, però, que la clientela també hi col·labori i parli en català mica en mica amb els comerciants que fan l’esforç d’aprendre’l i així els ajudin a millorar.

Progressivament estendrem la iniciativa a altres comerços del municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari