Bartolo Egea (PSC): ‘El repte és fer una ciutat amable amb les persones’

El candidat socialista es presenta a l’Alcaldia per segona vegada consecutiva

El candidat del PSC, Bartolo Egea, té 59 anys i viu a la Font Pudenta, on regenta un comerç d’alimentació. És regidor en l’oposició des del 2017 i aquesta és la segona vegada consecutiva que es presenta a l’Alcaldia. Egea milita al PSC des del 2015 i, actualment, és el primer secretari de l’executiva local socialista.

Quines són les seves motivacions per tornar-se a presentar a l’Alcaldia?
Primer de tot, vull fer constar que no em considero un polític, sinó un comerciant de barri que s’estima Montcada i Reixac. Precisament és aquest sentiment el que m’impulsa a presentar-me com a candidat. Em fa ràbia quan escolto alguna persona de Montcada que vol marxar perquè no li agrada el municipi. Jo vull canviar aquesta opinió i fer que la gent vulgui quedar-s’hi. Precisament el lema de la nostra campanya ‘Amb tu, transformem Montcada i Reixac’ sintetitza la nostra voluntat de canviar les coses i construir la Montcada que volem. Estem davant del gran repte de pensar com serà la ciutat després del soterrament de l’R2, convertint la llosa resultant en un autèntic eix comercial que reanimi el comerç de Montcada.

Precisament el lema de la nostra campanya ‘Amb tu, transformem Montcada i Reixac’ sintetitza la nostra voluntat de canviar les coses

Bartolo Egea

Concreti els eixos del seu programa.
El nostre programa està dividit en quatre eixos i centrat en 28 actuacions que estan relacionades amb la transformació social i econòmica del municipi.

Parlem d’urbanisme. Quin és el model de ciutat pel que aposta el PSC?
En l’àmbit urbanístic, Montcada presenta una gran complexitat, donada la gran quantitat d’infraestructures que trinxen el territori i divideixen els barris i els polígons industrials. El nostre repte principal és aconseguir una ciutat amable per a les persones, on la gent se senti orgullosa de viure-hi. Per això, cal dignificar les entrades i les sortides del municipi; recuperar l’antic projecte per dignificar la riera de Sant Cugat i eliminar el cablejat aeri que encara hi ha a molts barris. Des del punt de vista mediambiental, la nostra intenció és renovar l’enllumenat col·locant leds i promoure l’energia sostenible, instal·lant plaques solars als equipaments públics.

Quines són les seves propostes en polítiques socials?
Un dels temes que més ens preocupa és la situació de la gent gran, un dels sectors de la població més castigat per la pandèmia. Per això, crearem la Regidoria de la Gent Gran. També ens amoïna la salut mental de la gent jove, especialment als barris on hi ha més població vulnerable. Seguirem reclamant les urgències nocturnes al CAP Montcada, la construcció de l’hospital Ernest Lluch i la creació d’una Taula d’Emergència que garanteixi ajuts per al pagament de subministraments i alimentació a les famílies que ho necessitin.

Un dels temes que més ens preocupa és la situació de la gent gran, un dels sectors de la població més castigat per la pandèmia

Bartolo Egea

Ens pot concretar els objectius fixats pel PSC en l’àmbit econòmic?
Hem de modernitzar els nostres polígons i convidar noves empreses a venir al municipi, ja que hi ha moltes naus desocupades. El que tenim clar és que no podem augmentar la pressió fiscal als ciutadans, ja que l’IBI es va incrementar de forma important i no es pot tornar a pujar.

Altres punts destacats del seu programa que no hagi dit?
Volem treballar per una ciutat més neta i cuidada, perseguir els abocaments i millorar l’estat dels carrers i dels equipaments municipals, assignatures que el govern actual ha suspès, segons les nostres enquestes. També destinarem més recursos a la Policia Local, potenciant la proximitat dels agents. En els últims anys, s’ha incrementat la inseguretat, tal com he pogut comprovar en el meu propi negoci, a la Font Pudenta. En aquest sentit, volem recuperar la figura del ‘sereno’ de barri, com s’està fent a altres municipis. També és un gran problema la presència de porcs senglars als carrers, que s’apropen de nit als habitatges i remenen les escombraries buscant menjar. De vegades, fa por sortir al carrer.

Hem fet una oposició responsable i no sé si aconseguirem la majoria, però les enquestes diuen que tenim el vent de cara.

Bartolo Egea

Quines són les seves expectatives de vot?
Esperem obtenir bons resultats, tenint en compte que ja als anteriors comicis vam passar de quatre a sis regidors. No sé si aconseguirem fer el ‘sorpasso’ i obtenir la majoria, però les enquestes diuen que tenim el vent de cara. Crec que hem fet una oposició responsable i això la gent ho ha vist. Estic orgullós del grup municipal socialista i del paper que hem fet. El govern no pot dir que no hem fet la nostra feina i que no hem donat suport a les seves propostes quan s’ha tractat d’un tema de ciutat. Sempre hem votat en clau municipalista.

El PSC va governar des del 1999 fins al 2015 en coalició amb CiU i l’actual govern ha criticat sovint l’herència rebuda d’aquesta gestió en matèria econòmica. La seva llista trenca amb aquella etapa?
El PSC d’ara és nou i no arrossega cap motxilla del passat. Així i tot, quan heretes alguna cosa, sempre hi ha una part positiva i una negativa. El govern actual sempre ens ha retret la part negativa, no parla de les coses bones. I vull recordar que el PSC governava en pacte i que l’Àrea Econòmica era responsabilitat de l’altre partit. A més, en les diferents auditories fetes només apareixen els noms de càrrecs tècnics, no de polítics socialistes. Crec que el govern s’equivoca i que hauria de fer autocrítica.

Deixa un comentari