David Zambrana (PP): ‘Estem en una ciutat amb un potencial extraordinari’

El candidat popular té experiència com a regidor a altres municipis

El candidat del PP té 47 anys, viu a Terra Nostra i és empresari del sector de l’hostaleria. Zambrana no ha tingut fins ara projecció pública a la localitat, on resideix des de fa 15 anys, però ha estat regidor a l’Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans i també al de Santa Coloma de Gramanet.

Quines són les seves motivacions per presentar-se a l’Alcaldia?
Perquè em crec Montcada i Reixac. Estem en una ciutat que té un potencial i una gent extraordinaris. Des de fa 15 anys visc aquí i he après molt d’aquesta ciutat. Quan algú aspira a ser l’alcalde s’ha de creure la seva ciutat i jo me la crec i crec que aquest municipi pot donar molt més de si que no pas el que tenim avui dia.

Concreti els eixos del seu programa.
El programa és fruit d’escoltar la gent. Quan vaig ser nomenat president del PP Montcada, vaig fer un correu massiu a totes les associacions de veïns, entitats esportives i culturals i em vaig presentar per intentar reunir-me amb tots aquells que em van voler rebre. A partir d’escoltar els problemes de cadascuna de les entitats i associacions, hem començat a elaborar el programa electoral. No el tenim tancat, perquè és cert que en una ciutat com Montcada, amb tantes debilitats, costa fer un programa electoral en poc temps i, sobretot, tenint en compte que hi ha entitats que ni ens han contestat. Però, en definitiva, el que volem és transparència i no fer el programa del Partit Popular, sinó el de la gent de Montcada i Reixac. Els seus pilars fonamentals són els problemes socials i l’economia, sobretot, els llocs de treball, la neteja i la seguretat. Especial­ment, aquest últim preocupa tant a les associacions de veïns, com de comerciants. Ara mateix, estem en la ràtio de policies locals, però necessitem més recursos i tenir més comunicació amb els efectius de seguretat. Proposem crear patrulles mixtes de la Policia Local i dels Mossos, aprofitant que tenim una comissaria del cos a Montcada. Aquest és un dels punts del nostre programa electoral.

Quan algú aspira a ser l’alcalde s’ha de creure la seva ciutat i jo me la crec i considero que aquest municipi pot donar molt més de si

David Zambrana

Parlem d’urbanisme. Quines són les seves propostes?
Fonamentalment, eliminar les obres electoralistes. Estem acostumats que, quan arriben les eleccions, es comencen a fer totes les obres de la ciutat. Això no pot ser, el projecte urbanístic ha de ser de quatre anys i ens ha de permetre que la nostra ciutat evolucioni. Si la ciutadania em dona la seva confiança, jo els hi garanteixo que les obres electoralistes s’acabaran. Començarem a treballar des del 29 de maig per aquesta transformació urbanística. I un dels pilars que presento és el model de Santa Coloma i la seva riera, que és espectacular. Per què a Montcada no podem tenir aquest mateix cor urbanístic i verd? Recordo que no fa molt de temps una de les associacions de veïns em deia que això té un cost molt alt. És clar! Sí que és molt costós, ja que no és una obra fàcil ni gratuïta, però podem cercar fons europeus, estatals, de la Diputació o recursos propis perquè serà un avenç per a Montcada com ho serà el soterrament de l’R2, que forma part de la transformació del municipi i que també requereix una inversió elevada.

Quines són les seves propostes per afrontar les problemàtiques socials?
Els problemes socials són endèmics arreu, no només al nostre municipi. Crec que no els pot resoldre un sol partit, hauria d’haver-hi un consens per part de totes les forces polítiques perquè, quan un es dedica a la política, vol sempre el que convé a la ciutadania. Seria molt hipòcrita dir que el PP liderarà els problemes socials que hem d’afrontar totes les forces polítiques. Per tant, on posem el focus? A tots, a totes i a tot.

Crec que els problemes socials no els pot resoldre un sol partit, hauria d’haver-hi un consens per part de totes les forces polítiques

David Zambrana

Ens pot concretar els objectius del seu programa en l’àmbit econòmic?
Des del PP, sempre abanderarem la baixada d’impostos. Una de les qüestions que plantegem en el nostre programa econòmic per a la ciutat és taxa zero per a tots aquells joves emprenedors que vulguin obrir el seu negoci a Montcada. Això no vol dir, però, oblidar aquells que ja tenen el seu negoci a la nostra ciutat, seria molt injust de fer un programa només per aquells que volen venir. També proposem zero taxes per a tots aquells negocis que van demanar els crèdits ICO per culpa de la pandèmia. Si baixo la pressió fiscal a l’empresari, a l’autònom i a l’emprenedor el que estic fent és donar-los una oportunitat perquè puguin créixer encara més i generar llocs de treball. Aquesta és la idea econòmica perquè Montcada prosperi, avanci i sigui un diamant en brut que, entre tots, hem de polir. No podem tenir una taxa d’atur com l’actual. Si no m’equivoco, som la tercera població amb més aturats del Vallès Occidental i això que tenim més de 12 polígons industrials. Des del PP farem unes polítiques econòmiques favorables per rebaixar aquesta taxa d’atur i ser atractius per a aquells que vulguin obrir aquí el seu negoci, per als joves que volen ser emprenedors, per als autònoms…

Farem polítiques per incentivar l’obertura de nous negocis i reduir l’elevada taxa d’atur que té el municipi

David Zambrana

Quina és l’expectativa de vot del PP en aquestes eleccions?
No ho sé, m’encantaria que l’electorat em donés la seva confiança per crear govern i poder ser l’alcalde. La sensació a priori és molt bona, crec que la gent té ganes d’un canvi. El PP ha començat a pujar de nou, perquè hi ha una nova il·lusió i la nostra moderació està calant entre la ciutadania. Em quedo amb això.

Deixa un comentari