Santiago Hernández (Vox): ‘Necessitem revertir la situació del municipi’

Aquest veí de Terra Nostra, de 58 anys, debuta com a cap de llista de la formació d’extrema dreta

El candidat de Vox Montcada té 58 anys i viu al barri de Terra Nostra. És professional autònom del sector de l’automatització industrial i desenvolupament de processos a la indústria tèxtil, metal·lúrgica i alimentària. Afiliat al partit des del 2018, no ha desenvolupat cap activitat política fins a l’actualitat.

Quines són les seves motivacions per presentar-se a l’Alcaldia?
La meva motivació és voler aportar el meu granet de sorra per millorar la vida dels meus veïns. No descanso tranquil veient la degradació dels nostres carrers a la que ens està portant la nostra alcaldessa. Necessitem revertir aquesta situació ja i crec que amb el meu equip i la meva motivació ho podem aconseguir. Malgrat no tenir experiència política i sabent la responsabilitat que implica, m’ho prenc com una obligació moral.

Concreti els eixos del seu programa.
Tenim pocs objectius, però són els que veiem que preocupen la gent de Montcada. La família, l’economia, la seguretat i els serveis públics serien els eixos més importants. D’acord amb el nostre eslògan ‘Cuida Montcada’, farem una política que comença pel més senzill, per valorar els nostres carrers, veïns, barris i per respectar la nostra cultura i costums. Farem el possible per cuidar i fer créixer el nostre municipi.

Farem una política que valori els nostres carrers, veïns i barris i respecti la nostra cultura i costums

Santiago Hernández


Parlem d’urbanisme. Quin és el model de ciutat pel qual aposta Vox?
Actualment es criminalitza la gent que porta el cotxe a tot arreu i nosaltres creiem que això ho hem de revertir. Els carrers són el que són i la gent necessita el cotxe per anar a treballar i poder aparcar a prop de casa. No pot ser que es redueixin les places d’aparcament, com ha passat a Can Sant Joan. Hauríem de mantenir-ne el màxim i, a partir d’aquí, anar fent plans de futur per resoldre això.

Quines són les seves propostes en polítiques socials?
Montcada és un dels municipis amb més pobresa del Vallès Occidental. Presumir de donar molta ajuda social és presumir de tenir molta població en situació precària i això és un fracàs de gestió. La gent no vol viure d’ajudes, la gent vol una feina digna, no sentir-se asfixiada pels impostos. En definitiva, la gent vol arribar a final de mes. Un altre tema que creiem que és molt important i preocupant és el de les barraques del Besòs. Vox ja va denunciar al Parlament de Catalunya la indigna situació en què viuen aquestes famílies i seguirem exigint que se les doti d’aigua potable i llum, mentre s’estudia un pla de recol·locació en habitatges de protecció oficial. Crec que és una vergonya que l’alcaldessa doni l’esquena a la indigna situació que es viu allà. No dic que sigui un tema fàcil, però, sense cap mena de dubte, és lamentable la falta de voluntat política per resoldre el problema. Les polítiques que s’han fet des de l’Ajuntament no són d’emergència per posar fi a aquesta situació, sinó a llarg termini.

Presumir de donar molta ajuda social és presumir de tenir molta població en situació precària i això és un fracàs de gestió

Santiago Hernández

Ens pot concretar els objectius fixats per Vox en l’àmbit econòmic?
Els recursos econòmics sempre seran escassos però, més que incrementar ingressos, volem baixar les despeses. Sabem que hi ha un deute important, però creiem que es pot administrar molt millor. Després de la pandèmia, la gent necessita ajuda i una de les maneres de fer-ho és abaixant impostos. D’altra banda, Montcada és una ciutat industrial amb uns 10 polígons, però tenen unes infraestructures antigues i aquest és un dels motius que moltes empreses marxin. Hem de fer polítiques que atreguin les empreses per crear llocs de treball, amb bonificacions fiscals. Altres vies per incrementar els ingressos són la venda de solars i propietats municipals que no s’utilitzen o reconvertir-les per a ús de la ciutadania. També volem augmentar el nombre de comerços locals en la ciutat. Per això, crearem una línea directa d’ajudes per al sector, aplicarem bonus descompte per al consum de proximitat i implementarem un pla d’ajudes per a la conservació de petits comerços als nostres barris, mitjançant incentius per mantenir l’activitat i la feina, facilitant el relleu generacional.

Hem de fer polítiques que atreguin les empreses per crear llocs de treball, amb bonificacions fiscals

Santiago Hernández

Altres punts destacats del seu programa que no hagi dit? 
Des de Vox Montcada volem eliminar les zones de baixes emissions tan ràpid com sigui possible. Som una ciutat plena d’indústria i de treballadors autònoms que necessiten la seva furgoneta per anar a la feina i que no tenen recursos per canviar el cotxe. Ens estan portant a una deriva que ens està enfonsant i no anem enlloc, però encara estem a temps de reconvertir això. També volem dotar la Policia Local de mitjans per fer front a l’augment de la delinqüència i l’incivisme al municipi amb la creació de patrulles de proximitat. No és normal que els veïns de la urbanització Bosc d’en Vilaró o de Terra Nostra s’hagin d’organitzar per combatre l’ocupació i els robatoris. Hem de potenciar i dotar de mitjans la policia. S’ha de posar sobre la taula la manca de personal i de recursos al cos.

Quines són les seves expectatives de vot?
Vox és el partit que més ha crescut en aquestes eleccions. A Catalunya s’ha passat de 28 candidatures el 2019 a 82 i a tot Espanya, de 752 a 1.936. La ciutadania està apostant per un canvi reial, per cuidar el que és nostre, d’aquí el lema de la campanya. L’expectativa de vot és molt millor que la que teníem fa quatre anys.

Deixa un comentari