El debat electoral reuneix set de les nou formacions que opten a l’Alcaldia en un ambient de diàleg constructiu

A l’acte han participat Laura Campos (ECP), Bartolo Egea (PSC), Jordi Sánchez (ERC), Angelina del Pino (Cs), Montse Sánchez (Junts), Rafa Ruiz (Vivimir), David Zambrana (PP).

Amb motiu dels comicis municipals del 28 de maig, ‘La Veu’ va organitzar aquest dimarts un debat electoral al Teatre Municipal que va durar dues hores i que es va desenvolupar amb un to constructiu en presència d’unes 200 persones que van assistir com a públic.

A l’acte van participar Laura Campos (ECP), Bartolo Egea (PSC), Jordi Sánchez (ERC), Angelina del Pino (Cs), Montse Sánchez (Junts), Rafa Ruiz (Vivimir), David Zambrana (PP). Els altres dos caps de llista, Santiago Hernández (Vox) i Noemi Turrents (Ara Montcada) no van assistir-hi. El primer va argumentar incompatibilitat amb la seva agenda professional i Turrents no va respondre a la invitació. La directora de La Veu, Pilar Abián, va moderar el debat. El programa televisiu es va estructurar entorn de tres eixos: el model de ciutat des de l’àmbit del territori, el social i l’econòmic.

El programa televisiu es va estructurar entorn de tres eixos: el model de ciutat des de l’àmbit del territori, el social i l’econòmic.

Sobre el model de ciutat, totes les forces van coincidir en la importància del futur soterrament de l’R2 per configurar una nova trama urbana; la necessitat d’erradicar el barraquisme per recuperar espais naturals com el Pla del Besòs i la urgència de buscar solucions a problemàtiques d’urbanitzacions com el Bosc d’en Vilaró. Les principals crítiques al govern de coalició ECP-ERC en aquest àmbit es van centrar en l’estat dels carrers quant a la neteja i manteniment. Les dues formacions van anunciar que el nou plec de contractació del servei preveu 2 milions més de pressupost i millora les condicions d’adjudicacions anteriors.

Totes les forces han coincidit en la importància del futur soterrament de l’R2 per configurar una nova trama urbana

La recuperació de les urgències nocturnes, suprimides fa 11 anys, la construcció de l’hospital Ernest Lluch, la promoció d’habitatge social i les ajudes a les famílies en situació vulnerable van centrar el debat en l’àmbit social. En aquest sentit, els partits del govern van treure pit de tenir els pressupostos socials més alts de la història.

En l’àmbit econòmic, les propostes més escoltades van ser potenciar els polígons per atraure noves inversions, els serveis de promoció d’ocupació i el comerç de proximitat i evitar la pujada d’impostos. Sobre les possibles futures aliances després del resultat de les votacions del pròxim 28 de maig, el candidat van optar per no contestar fins a saber el resultat de les votacions.

En la recta final del debat, cada candidat va disposar d’un minut per donar tres titulars sobre Montcada que els hi agradaria veure publicats a La Veu.

Gran seguiment del debat a les xarxes

El debat, amb entrada lliure, també s’ha seguit en directe a través de laveu.cat i el seu canal a Youtube, on s’ha registrat una audiència acumulada de més de 700 usuaris durant les dues hores d’emissió en directe, amb una mitjana de 110 usuaris i amb pics de gairebé 150 connexions simultànies.

L’audiència també ha pogut participar interactivament al debat a través dels seus comentaris en el xat del l’emissió en directe.

Deixa un comentari