Jordi Sánchez: ‘Amb un equip com aquest, ho podem aconseguir tot’

El candidat d’ERC presenta la seva llista convençut de les possibilitats de guanyar

Esquerra Republicana veu a tocar l’Alcaldia després de ser durant els últims vuit anys la segona força del govern en coalició amb ECP. El candidat de la formació a les eleccions municipals, Jordi Sánchez, ja ho va dir quan es va presentar com a alcaldable i ho va tornar a reiterar amb motiu de la presentació de la llista, aquest dimarts, a l’Auditori Municipal.

El record a l’empenta i la il·lusió per la política municipal de Montse Ribera –regidora del partit que va morir de càncer quatre mesos després dels comicis del 2019– va planejar durant l’acte amb emotives intervencions. També es va recordar l’absència d’Antoni Trias, mort l’agost passat i qui va tancar la llista a les anteriors eleccions.

Un a un, els membres de la candidatura presents a la sala van ser presentats als assistents des de dalt de l’escenari. Dels cinc regidors actuals només tres –Sánchez (1), Gerard Garrido (3) i Jaume Teixidó (7)– es mantenen entre els 10 primers. La resta d’integrants són Judit Rodríguez (2), Laura Tort (4), Oriol Ribas (5), Marta López (6), Mònica Castaño (8), Joan Fabián (9) i Usha Polo (10). Actuals regidors sense opció de repetir, com ara Salva Serratosa i M. Rosa Borràs –últim i penúltima de la llista respectivament– van ser dels més aplaudits per la tasca desenvolupada al govern.

Després d’haver estat regidora d’aquest govern, puc dir sense cap mena de dubte que la gestió ha estat potent, rigorosa, responsable i transparent

M. Rosa Borràs, actual regidora d’ERC
El número 10 de llista, Joan Fabian, va rebre emocionat els aplaudiments dels assistents
Berta Barcons

Borràs, responsable durant els últims quatre anys de Cultura i Patrimoni va fer un balanç positiu de l’experiència. “Després d’haver estat regidora d’aquest govern, puc dir sense cap mena de dubte que la gestió ha estat potent, rigorosa, responsable i transparent”, va dir.

Relleu

Entre les noves incorporacions als primers llocs de la candidatura hi ha la del president d’ERC Montcada, Oriol Ribas, qui va destacar el compromís del partit amb el municipi: “Tenim ganes de seguir transformant la ciutat i millorar la vida de les persones; no venim a viure de la política ni a polititzar entitats, coneixem les necessitats que hi ha i ens hi deixarem la pell per resoldre-les”, va manifestar. La número 2 de la llista, Judit Rodríguez, veïna de Can Cuiàs i treballadora social, s’estrena en política amb l’objectiu de poder posar en pràctica els coneixements adquirits durant els seus 15 anys de professió. “Aquesta experiència m’ha donat les eines per poder tenir una visió de futur sobre com treballar els drets socials” va assenyalar Rodríguez tot valorant el projecte d’ERC: “És transversal i tothom s’hi pot sentir acollit i representat, independentment de la seva procedència, cultura o religió”, va dir.

El projecte d’ERC és transversal i tothom s’hi pot sentir acollit i representat, independentment de la seva procedència, cultura o religió

Judit Rodríguez, número 2

El balanç sobre la gestió feta per ERC al govern durant els dos últim mandats el van fer els números 1 i 3 de la llista. Garrido, actual president de l’Àrea Econòmica, i membre del Jovent Republicà va parlar precisament del compromís de la candidatura amb els joves. “Som la generació més preparada i, paradoxalment, la que es troba amb més precarietat per haver crescut en crisi permanent, és per això que volem posar a disposició dels joves els recursos que puguem per a la seva emancipació”, va manifestar l’edil. Pel que fa a les finances municipals, de les quals n’és l’actual responsable, Garrido va treure pit de les fites assolides des que ERC va entrar al govern, l’any 2015, després de 16 anys de governs de sociovergència. “Hem sanejat les arques municipals, reduint el deute del 80 al 40%, i hem recuperat la liquiditat a Tresoreria, però el més important és que hem posat les bases perquè els desgavells del passat no es puguin tornar a produir”, va dir Garrido.

Jordi Sánchez va fer balanç de la gestió tot valorant de forma positiva la tasca feta al govern
Berta Barcons

La nostra llista està formada per bones persones, gent preparada, compromesa, il·lusionada i amb ganes de construir

Jordi Sánchez, candidat d’ERC

En la mateixa línia, es va pronunciar el candidat d’ERC, qui va fer un repàs a les principals accions de govern tot destacant els fruits que ha donat la lluita pel soterrament de l’R2 –amb les obres a punt de ser licitades–; l’adquisició de zones verdes a preu pactat per evitar nous casos d’expropiacions obligatòries; l’avenç per regularitzar urbanitzacions amb dèficits; la inversió feta en l’àmbit social i la defensa del patrimoni, entre d’altres. Sánchez també va parlar excel·lències de la seva llista en considerar que la integren “bones persones, gent preparada, compromesa, il·lusionada i amb ganes de construir”, va assegurar tot afegint “en contraposició als que estan instal·lats en la queixa i que tot ho veuen malament, una tàctica que fa servir sobretot la dreta i l’extrema dreta, nosaltres no estem aquí per queixar-nos ni per eludir responsabilitats, volem treballar i defensar els drets del nostre municipi allà on calgui i negociar per aconseguir èxits”.

Deixa un comentari