Laura Campos: ‘Tenim una candidatura guanyadora per continuar posant Montcada al dia’

ECP va presentar aquest diumenge les persones de la seva candidatura en un acte al Parc de l’Antiga Cerveseria

“Tenim una candidatura guanyadora, il·lusionant, fresca, divertida i engrescadora per continuar posant Montcada al dia, perquè no podem fer un pas enrere”. Amb aquestes paraules, l’alcaldable d’ECP i actual alcaldessa, Laura Campos, va presentar aquest diumenge en un acte al Parc de la Cerveseria les persones que formen part de la llista de la formació –11 dones i 10 homes– a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig.

Els tres primers noms que acompanyen Campos en el que serà el seu tercer projecte liderant la candidatura dels comuns són regidors del seu grup municipal a l’Ajuntament: Mar Sempere (2), Jessica Segovia (3) i Juan Carlos de la Torre (4). No opten a tornar a ser edils Oriol Serratusell, Eva Manzano i José Domínguez, per als quals la candidata va tenir unes paraules d’agraïment “per la seva feina i dedicació”.

L’alcaldable també va posar en valor la diversitat de la candidatura, amb persones del municipi vinculades a àmbits molt diferents com el sindicalisme, la lluita veïnal, LGTBI i feminista, entre d’altres. Entre els deu primers llocs de la llista apareixen Josep Maria Rodríguez (5), Silvia Piñero (6), Dèlia Garcia (7), Rubia Naz (8), Juan Ramón Carretero (9) i Diego Belmonte (10). També hi ha històrics de la lluita veïnal com Antonio Cera (19), així com joves implicats en moviments socials com Pol Rodríguez (15) i José Martínez (16). Completa la llista el teòleg i mossèn de Sant Pere de Reixac, Josep Rius, un fet que Campos ha valorat com “un honor que una persona de la seva alçada intel·lectual tanqui la nostra candidatura”.

Laura Campos, durant la seva intervenció en l’acte de presentació de la candidatura
Berta Barcons

Crítiques al PSC

L’alcaldable planteja els propers comicis com un duel entre el present i el passat, en al·lusió a la gestió del PSC al govern, entre el 1999 i el 2015. “Aquestes eleccions van principalment d’una sola cosa, d’impulsar la gran transformació de Montcada després d’haver-la posat al dia o de tornar al PSC de sempre”, va subratllar Campos, per a qui tornar al passat vol dir “revertir tota la bona feina que s’ha fet en els últims vuit anys, tornar a la mala praxi urbanística dels 19 milions d’euros per pagar les expropiacions i malbaratar els diners públics amb infraestructures faraòniques com Montcada Aqua que, al cap de 10 anys, el seu manteniment ja havia costat més que la seva construcció”.

Aquestes eleccions van principalment d’una sola cosa, d’impulsar la gran transformació de Montcada després d’haver-la posat al dia o de tornar al PSC de sempre

Laura Campos, alcaldable ECP

Durant el seu discurs, l’alcaldable també va repassar alguns dels projectes que s’han fet a l’Ajuntament des que va arribar a l’Alcaldia el 2015. Campos va destacar sobretot el sanejament de les arques municipals i la inversió que s’ha fet en temes socials. “Hem eixugat el deute a tercers i hem recuperat la solvència econòmica, però no hem estat aturats perquè hem ofert uns serveis públics de qualitat”, va dir, tot afegint algunes dades com l’increment del 33% del pressupost municipal destinat a Serveis Socials per atendre les persones més vulnerables de la ciutat. “Tenim la segona taxa més alta de pobresa infantil de la comarca i és aquí on hem centrat els nostres esforços. Quan vam arribar, l’anterior govern només complementava 241 beques menjador i nosaltres aquest any n’hem complementat 896″.

Hem eixugat el deute a tercers i hem recuperat la solvència econòmica, però no hem estat aturats perquè hem ofert uns serveis públics de qualitat

Laura Campos
L’acte de presentació es va fer al Parc de l’Antiga Cerveseria
Berta Barcons

Temes de ciutat

Els temes urbanístics i de cohesió social van centrar bona part de la intervenció de l’alcaldable, destacant el soterrament de la línia R2 com el gran repte de la ciutat en els pròxims anys. “Per fi, després de molt de temps, s’ha aconseguit l’aprovació del projecte”, va dir, tot avançant que les obres començaran el pròxim mes de setembre. Campos va dirigir les seves crítiques al seu principal rival a l’Alcaldia, el candidat socialista Bartolo Egea, en al·lusió a unes paraules seves en un acte del seu partit. “El soterrament no és de Pedro Sánchez, és obra d’aquest govern, la plataforma Tracte Just i la ciutadania de Montcada que vam anar tots a una per desencallar el projecte amb un govern del PP”, va manifestar.

El soterrament no és de Pedro Sánchez, és obra d’aquest govern, la plataforma Tracte Just i la ciutadania de Montcada que vam anar tots a una per desencallar el projecte amb un govern del PP

Laura Campos

Respecte a un altre dels grans temes de ciutat, el tancament de la cimentera Holcim, Campos també va citar directament Egea i el PSC, preguntant si “continuaran endavant amb els contenciosos contra la cimentera o bé miraran cap a un altre costat com quan governaven. Som l’única garantia que es continuarà lluitant contra Holcim”.

Campos va tancar l’acte tot remarcant que el seu objectiu en aquestes eleccions és guanyar amb una àmplia majoria, “amb la mà estesa a totes les forces progressistes d’esquerra”. Com a aval de la gestió d’ECP al govern juntament amb ERC, va destacar que la majoria de projectes aprovats pel Ple de l’Ajuntament han comptat amb el suport de les dues forces a l’oposició, el PSC i Cs. “Tenim full de ruta, un bon equip, ens avala la gestió responsable dels últims 8 anys i tornarem a guanyar per seguir transformant la ciutat”.

Tenim full de ruta, un bon equip, ens avala la gestió responsable dels últims 8 anys i tornarem a guanyar per seguir transformant la ciutat

Laura Campos

Deixa un comentari